Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

M.M.Lj.

23. 06. 2024. 18:35 >> 18:38
Čitaj mi:

PLJEVLJA

Pogledajte video: Požar na brdu Golubinja gase helikopteri Vojske CG

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja Pljevalja, ali i helikopteri Vojske Crne Gore gase požar na brdu Golubinja iznad tog grada. Gori gusta četinarska i listopadna šuma na nepristupačnom, strmom terenu.

Na zahtjev ministra unutrašnjih poslova, ministar odbrane Dragan Krapović odobrio je angažovanje helikoptera VCG u gašenju požara na teritoriji Opštine Pljevlja, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

“Naši piloti i vazduhoplovni tehničari su vrhunski obučeni za ovakve akcije i daju sve od sebe kako bi požar bio stavljen pod kontrolu.  Vojska Crne Gore je ponosna što tokom požarne sezone doprinosi zaštiti života i imovine građana”, navodi se u saopštenju.

Požar se širi prema vrhu brda, pa pomažu i helikopteri Vojske Crne Gore, koji gase požar u gornjem dijelu brda.

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja, njih oko 15, zajedno sa pripravnicima raspoređeni su u podnožju brda prema gradskom parku Vodice, a sve da bi spriječili da se požar proširi prema ugostiteljskim i sportskim objektima u tom dijelu grada, prenosi PV informer.

Prije nekoliko sati počeo je da duva i vjetar što utiče na lakše širenje požara. Vatrogasci koji na sebi nose naprtnjače i do kilometar od vatrogasnog vozila, požar gase u dijelu šume gdje je požar najaktivniji, jer je velika površina opožarenog područja, piše PV informer. Čitav grad je obavijen dimom, a najgore je u naselju Golubinja gdje vjetar donosi i pepeo sa opožarenog područja.

Helikopteri zahvataju vodu sa obližnjeg Borovičkog jezera, što omogućava više naleta iznad područja zahvaćenog požarom.

U poslepodnevnim časovima je najavljena mogućnost kiše, što bi doprinijelo da se požar lokalizuje. Za sad u Pljevljima je i dalje izuzetno toplo vrijeme sa temperaturom vazduha od preko 30 stepeni celzijusovih.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније