Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.V.

22. 06. 2024. 18:59 >> 19:04

BUDVA

Jovanović: Zvaničan poziv PES-u za dogovor o formiranju vlasti

Izjavu poslanice PES-a Nađe Laković koja je saopštila da će ova partija biti konstruktivan činilac vlasti u Budvi doživljavam pozitivno zbog čega ću u narednim danima uputiti zvaničan poziv za konstruktivan razgovor u pravcu dogovaranja o uspostavljanju vlasti, rekao je čelnik liste "Budva naš grad" Nikola Jovanović.

"Smatram da ćemo u toku razgovora razriješiti i eventualne dileme da li su baš sve partije koje čine opozicione subjekte na državnom nivou nepoželjan ili poželjan partner ako se uzme u obzir da sa pojedinima, kao što je URA, već vrše vlast u Glavnom gradu u kojem i sam PES poziva na očuvanje te iste vlasti. Ne sumnjam da kao ozbiljan politički subjekt PES ima svoj samostalni pravac političkog djelovanja u kojem je temelj poštovanje volje građana iskazane na izborima i borba protiv kriminala koja mora da bude prioritet bez obzira gdje se ista odvija", rekao je Jovanović. 

Kako je izjavio, zbog činjenice da Budva kao metropola turizma generiše 50 odsto ukupnog turističkog prometa i prihoda u državni budžet, odgovornost političkih činilaca je formiranje vlasti u što kraćem zakonskom roku na osnovu izborne volje građana Budve kao nosioca suvereniteta.

"U tom smislu posebnu odgovornost ima PES kao partija koja dominantno upravlja državnim institucijama i zato vjerujem i ne sumnjam da će prihvatiti poziv za dogovor jer odgovornim ljudima koji donose odluke su bitniji građani od bilo čega drugoga", rekao je Jovanović. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније