Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

M.M.Lj. [ Beta/N1 ]

23. 06. 2024. 22:47 >> 22:48
4

ZADRŽAN NA AERODROMU U BEOGRADU

Feđa Štukan: Kažu da su mi našli nešto u kompjuteru

Glumac i književnik Feđa Štukan rekao je da je zadržan na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" nakon pasoške kontrole i da mu je tom prilikom nađeno nešto na kompjuteru.

 

„Odveli su me iz reda nakon pasoške kontrole. Našli su nešto u kompjuteru. Onda je žena otišla sa pasošem… Čekam da mi jave o čemu se radi, nemam pojma šta se dešava“, naveo je Štukan.

On je za N1 rekao da mu je rečeno da u Srbiju nije pušten zbog postojanja bezbjednosnog rizika.

„Rekli su mi da postoji negativna procjena sigurnosnog rizika. Ja sam sada tu na aerodromu u Beogradu i tu ću i biti sve do ujutro kada se prvim letom vraćam u Sarajevo”, dodao je Štukan.

Glumcu i knjževniku iz Bosne i Hercegovine Feđi Štukanu danas, na beograd aerodromu Nikola Tesla nije dozvoljen ulaz u Srbiju, kazao je njegov advokat Sead Spahović

On je agenciji Beta kazao da je Štukan bio pozvan da učestvuje na festivalu Krokodil i da su ga, kada je stigao na aerdormu,  "zadržali na pasoškoj kontroli".

"Uzeli su mu pasoš ...i vratiće ga sutra za Sarajevo a mJera zabrane (ulaska) potiče od Bezbjednosno informativne  agencije", kazao je Spahović.

Kako je naveo, mjera zabrane je "bez adekvatnog odbrazloženja".

"Dali su mu mjeru zabrane i ta mjera zabrane je bez adekvatnog obrazloženja, ne piše šta je on to uradio da ne može da uđe, čime on to ugrožava...", kazao je on.

Rekao je i da je to "samo jedna formulacija da je on bezbjednosni rizik".

"Da je išao kod Putina i Lavrova u Rusiju sigurno mu ne bi zabranili da uđe, pošto je išao na demonstracije protiv nasilja (u Beogradu), onda je on u Srbiji nepoželjan", kazao je.

Advokat je precizirao da je Štukan zadržan na aerodromu do ujutro, te, kako je kazao  on nije ugrožen i niko ga ne dira već mu samo ne daju da uđe u Srbiju".

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније