Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

M.M.Lj.

23. 06. 2024. 18:49 >> 18:49

ODGOVOR ZIROJEVIĆU

Laković: Odbor nije “na koljenima” zbog odgađanja sjednice

Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu i poslanik PES-a Miodrag Laković saopštio je da Odbor nije “na koljenima” zbog odgađanja sjednice, kako tvrdi njegov kolega iz SD-a Nikola Zirojević. Poručio mu je da slobodno pokrene proceduru za njegovu smjenu.

Zirojević je danas na mreži X napisao da je nakon više od dva mjeseca čekanja kontrolnog saslušanja premijera i ministra unutrašnjih poslova, sjednica otkazana.

“Ministar je u Njujorku, “prečim obavezama”, a Parlament i Odbor za bezbjednost na koljenima”, napisao je Zirojević.  

Laković mu je odgovorio na istoj mreži.

“Prilično providno zaobilazite činjenicu da je 26.06. i Međuvladina konferencija u Briselu, tako da bi se sjednica svakako morala odgoditi, nevezano za službeno odsustvo ministra UP, pa ne vidim osnov za Vašu tvrdnju da je Odbor na koljenima”, navodi Laković.

On je naveo da bi prije rekao da je pokušaj da se Odbor baci na koljena bila Zirojevićevo glasanje da se donese nezakonita odluka o saslušanju VDT i SDT o krivičnom postupku koji je u toku.

“ Što se tiče moje odgovornosti za rad Odbora, predlažem da pokrenete proceduru za smjenu, možda Vaša ‘jaka argumentacija’ dobije široku podršku, te u tom smislu definiše neku novu parlamentarnu većinu, što bih prihvatio sa zadovoljstvom”, zaključio je Laković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније