Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B.

23. 01. 2024. 10:47 >> 10:48

ŠARANOVIĆ - BUŠARDI

Odgovorni u prihvatu izbjeglica, uz pomoć UNHCR do boljeg Zakona o strancima

Ministarstvo unutrašnjih poslova odgovorno djeluje kada su u pitanju prihvat izbjeglica, smještajni kapaciteti za strance, kao i privremena zaštita lica iz Ukrajine, ocijenjeno je na sastanku ministra unutrašnjih poslova Danila Šaranovića i šefa predstavništva UNHCR-a u Crnoj Gori Žan Iv Bušardija.

Na sastanku je, kako navode u saopštenju MUP-a, naglašena odlična saradnja sa tom agencijom Ujedinjenih nacija.

"UNHCR je prirodan partner Ministarstva unutrašnjih poslova i raduje me saradnja koja je na visokom nivou. Najbolja potvrda te saradnje je niz projekata na kojima zajednički radimo i doprinos UNHCR-a jačanju kapaciteta Crne Gore kada je u pitanju prijem izbjeglica i ostalih lica u potrebi", kazao je Šaranović.

On je istakao i značaj podrške UNHCR-a u izradi izmjena Zakona o strancima kao i finansijsku pomoć, imajući u vidu broj izbjeglica, tražilaca azila i apatrida sa kojima se Crna Gora susreće.

Bušardi je ocijenio da je saradnja UNHCR-a i MUP-a odlična i da uvijek postoji prostor za poboljšanja.

"Veoma je važno da izbjeglice i osobe bez državljanstva imaju podršku ministarstva. Zahvalni smo što je Crna Gora primila značajan broj izbjeglica iz Ukrajine, najveći po glavi stanovnika u svijetu i ponudila im privremenu zaštitu. UNHCR će nastaviti da asistira u rekonfirmaciji njihovog statusa", poručio je Bušardi.

Ministar je istakao da MUP u kontinuitetu radi na snaženju kapaciteta u brojnim oblastima, te da je, nakon duže od godinu, konačno riješen status 14. generacije akademaca Policijske akademije.

"To je samo dio široke akcije potpune revitalizacije policijskih struktura koja podrazumijeva opsežne aktivnosti na podizanju integriteta policijskog aparata čiji će samo jedan od snažnih mehanizama biti donošenje novog Pravilnika o praćenju životnog stila službenika. Da bi Ministarstvo uživalo domaći i međunarodni ugled, nema nevažnih tema i oblasti u kojima nećemo napraviti iskorak i nema toga što nas u tako predanom poslu može spriječiti", zaključio je ministar Šaranović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније