Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.L.B.

27. 07. 2024. 11:44 >> 13:07
1
Čitaj mi:

ZA 18 GODINA

Od prodaje oružja i vojne opreme zaradili 33,5 miliona eura

Od prodaje viška naoružanja i vojne opreme država je za 18 godina prihodovala oko 33 i po miliona eura.

To se navodi u Informaciji o prodaji viška naoružanja i vojne opreme, koji je Vlada juče usvojila. U skladištima Vojske Crne Gore na kraju juna bilo je oko 777 tona viškova ubojnih sredstava.

“Jedan od većih bezbjednosnih rizika Crne Gore i dalje je višak ubojnih sredstava koji se nalazi u skladištima Vojske Crne Gore. Ovaj problem je danas znatno manji u odnosu na 2006. godinu, ali je i dalje prisutan”, navodi se u Informaciji.

Kako se ističe od obnove nezavisnosti Crne Gore do juna ove godine, viškovi ubojnih sredstava u skladištima Vojske Crne Gore smanjeni su za 11.150 tona ili 93,49%.

“Od količine 11.150 tona viškova ubojnih sredstava, 4.085 tona je uništeno, 6.657 tona je prodato, dok je 407,06 tona donirano partnerskim zemljama”, podaci iz dokumenta.

Od kraja 2023. godine do juna ove godine količina viškova ubojnih sredstava smanjena je za 131 tona od čega je 59.82 tona preuzeto od strane kupaca po već ranije zaključenim ugovorima, dok je 64.73 tona uništena po ITF programu, dok je 6.45 tona donirano.

Pored toga na kraju juna ove godine u skladištima Vojske Crne Gore nalazilo se 776,87 tona viškova ubojnih sredstava, od čega 480,46 tona ubojnih sredstava je prodato, ali ih kupci nijesu preuzeli, 287,87 tona će uništiti Ministarstvo odbrane dok će 8,54 tona će se koristiti za obuku.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније