Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

A.J.

26. 07. 2024. 17:40 >> 17:46
4
Čitaj mi:

rajnke sa ibrahimovićem

"SAD će nastaviti da podržavaju reformske procese neophodne za članstvo u EU"

Crna Gora ostaje u potpunosti posvećena definisanim vanjskopolitičkim prioritetima, poručio je ministar vanjskih poslova i potpredsjednik Vlade Crne Gore Ervin Ibrahimović na sastanku sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džudi Rajzing Rajnke.

U razgovoru je ukazano na odlične bilateralne odnose i tradicionalno prijateljstvo Crne Gore i SAD, dodatno osnaženo NATO savezništvom.

Iz MVP-a je saopšteno da je Ibrahimović izrazio zadovoljstvo što je prvi zvanični sastanak nakon stupanja na dužnost imao upravo sa američkom ambasadorkom, istakavši snažno partnerstvo i kontinuiranu podršku koju SAD pružaju Crnoj Gori na njenom razvojnom putu.

“Crna Gora ostaje u potpunosti posvećena definisanim vanjskopolitičkim prioritetima. Za nas evropske i evroatlanstke vrijednosti nemaju alternativu, nastavićemo da se zalažemo za dalju, punu afirmaciju Crne Gore kao kredibilne članice NATO-a, posvećene regionalnoj saradnji i dobrosusjedskim odnosima i ostvarenju cilja da postanemo 28. članica porodice razvijenih, evropskih demokratija“, kazao je ministar.

Rajnke je pozvala Ibrahimovića da doprinese da cijela vlada bude u potpunosti posvećena evroatlantskim ciljevima i prioritetima 44. Vlade. Kazala je da će SAD nastaviti da podržavaju reformske procese neophodne za dalji napredak ka članstvu u Evropskoj uniji, kao i da će nastaviti da rade na unaprjeđenju bilateralne saradnje, prvenstveno kroz ekonomski dijalog i podršku u oblasti vladavine prava.

Sagovornici su razmijenili mišljenja i o aktulenim regionalnim prilikama i istakli važnost njegovanja dobrosusjedskih odnosa i saradnje, kao i afirmacije zajedničkih vrijednosti i strateških pravaca razvoja.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније