Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Turizam

B.B.

27. 07. 2024. 16:00 >> 16:22

I ZABAVA I HUMANITARNOST

Fešta od ribe i vina na Lepetanima, goste zabavljala Neda Ukraden

Četvrta fešta od ribe i vina u Lepetanima, okupila je veliki broj gostiju, domaćih i turista. Za dobru zabavu pobrinula se regionalna zvijezda domaće muzike Neda Ukraden, uz pratnju Milana Rilija.

Njen nastup bio je, kako je kazala, poklon Lepetanima i svima koji u ovo, pomalo zanemareno mjesto, rado dolaze.

“Drago mi je što se ovo godine poklopio i moj odmor i fešta, jer već par godina želim da budem tu i da učestvujem. Drago mi što se nešto dešava, malo je bilo zamrlo ovdje. Drago mi je da sam tu, ja sam stara Lepetanka. Ja sam htjela da moje učešće bude jedan mali poklon i da od srca počastim moje Lepetance. Muzika, turizam i gastronomija, pa ja mislim da ne može bolje od ovoga", rekla je Neda Ukraden.

Kako prenosi CG news, generalni pokrovitelj fešte je Opština Tivat, a njen potpredsjednik Andrija Petković koji je i otvorio istakao je da su ove fešte nešto uz šta se odrastalo i pokazuju najbolje život uz more.

“Treba odati priznanje mjesnim zajednicama, jer smo svjesni sa kolikim budžetima raspolažu. Ulaže se veliki trud kako bi se ovo malo bokeške duše sačuvalo. Ovo predstavlja nešto što treba da živi, ovaj entuzijazam Lepetana treba biti zvijezda vodilja. Nema ljepše fešte od bokeške. Najveća zahvalnost ženama koje su po vrućini parićale ribu kako bi bila spremna za večeras. Ovoliki broj pokazuje da ste svi prepoznali autentičnost bokeške duše. Sve pohvale za organizaciju", kazao je Petković.

Predsjednik MZ Lepetane, Đuro Grubišić istakao je da svake godine fešta ima sve veći broj posjetilaca.

"Večeras je pripremljeno oko 450 kilograma ribe, a obezbijedili smo i toliko litara vina. Ova fešta ima i humanitarni karakter, pa svi koji su mislili da utroše nešto, mogu ostaviti u kutiji koja je namijenjena za Dnevni centar. Posebno bih se zahvalio ženama koje su mještanke i koje imaju najviše posla oko ribe koja se sprema na tradicionalan način”, rekao je Grubišić.

Uvertiru u feštu priredili su članovi Glazbeno prosvjetnog društva Tivat koji su doplovili brodom, napravili đir kroz Lepetane i stigli na Mulo Veselina gdje su održali mini nastup.

Za Dnevni centar prikupljeno je oko 250 eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније