Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ N1 ]

27. 07. 2024. 18:40 >> 18:42
Čitaj mi:

TEMPERATURE I DO 42 Stepena

Zbog vrućine u Iranu ne rade sve državne službe i banke

Zbog vrućine su vlasti u Iranu naredile da sjutra, u nedjelju, ne rade sve državne i komercijalne ustanove, uključujući i banke. Temperatura je danas u glavnom gradu Teheranu bila od 37 i 42 stepeni Celzijusa.

Vlasti su saopštile da je potrošnja električne energije u utorak dostigla rekord od 78.106 megavata.

Državna novinska agencija IRNA je prenijela da će banke, kancelarije i javne institucije širom zemlje biti zatvorene da bi zaštitilo zdravlje ljudi i sačuvala energija, a radiće samo hitne i medicinske službe.

Vlasti su danas u mnogim djelovima Irana skratile radno vrijeme zbog velike vrućine, iznad 40 stepeni u petak.

Iranski mediji upozorili su građane da ne izlaze napolje do 17 časova.

Nurnjuz, mediji blizak iranskom Vrhovnom savjetu za nacionalnu bezbjednost, izvijestio je u srijedu da temperatura u Iranu raste dvostruko brže od prosječne u svijetu koja je porasla za više od jednog stepena u poređenju sa dugoročnim prosjekom.

Iran je u posljednjih 50 godina postao prosječno topliji za dva stepena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније