Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ Mina ]

13. 08. 2024. 21:30 >> 21:30
Čitaj mi:

nedostaje politička logika

Iran odbacuje evropske pozive na uzdržanost prema Izraelu

Pozivima Francuske, Njemačke i Velike Britanije na uzdržanost prema Izraelu nedostaje politička logika i u suprotnosti su sa principima međunarodnog prava, saopštilo je iransko ministarstvo spoljnih poslova.

Tri evropske zemlje objavile su u ponedjeljak saopštenje u kojem pozivaju Iran i njegove saveznike da se uzdrže od napada na Izrael nakon ubistva političkog vođe Hamasa Ismaila Hanijea, u Teheranu prošlog mjeseca, prenosi Rojters.

Teheran i njegovi saveznici Hamas i libanska šiitska grupa Hezbolah optužili su Izrael za ubistvo Hanijea.

Izraelska vlada nije preuzela odgovornost.

"Bez ikakvih zamjerki na zločine Izraela, izjava E3 drsko zahtijeva od Irana da ne odgovara na kršenje svog suvereniteta i teritorijalnog integriteta", rekao je portparol iranskog Ministarstva spoljnih poslova Naser Kanani.

Kanani je kazao da je Teheran odlučan da odvrati Izrael od daljih napada i pozvao je Pariz, Berlin i London da "jednom zauvijek ustanu protiv rata u Gazi i ratnog huškanja Izraela".

Lideri Francuske, Njemačke i Velike Britanije u ponedeljak su se založili za nastavak pregovora o prekidu vatre u Pojasu Gaze bez daljeg odlaganja i upozorili su Iran i njegove saveznike da ne izazivaju dalju eskalaciju sukoba na Bliskom istoku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније