Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

B.B.

27. 07. 2024. 16:19 >> 16:19
Čitaj mi:

PETRIĆ

Milatović i datum izbora dogovorio sa opozicijom

Poslanik Pokreta Evropa sad Dražen Petrić ističe da ono što su u tom pokretu odavno prozreli danas je dobilo i zvaničnu potvrdu. Jakov Milatović je sa opozicijom dogovorio i rušenje vlasti u Podgorici, ali i cijeli scenario prema kojem je neophodno izbore sprovesti prije implementacije programa Evropa Sad 2.

Činjenica da je predsjednik države izbore raspisao za 29. septembar, kaže Petrić, govori da će se cijela kampanja voditi u sred sezone, sve zbog straha od nesumnjive realizacije programa za koji je sa novim političkim saveznicima govorio da ne postoji.

"Dokaz da se novoj koaliciji toliko žurilo je nemušto objašnjenje predsjednika da je ovaj dan odabrao zbog racionalnosti kako bi se održali u istom danu kada i izbori u Kotoru, a prije nepunih 20 dana upravo je Milatović izbore u Gusinju zakazao za 15. septembar, a ranije je razdvojio i izbore u Budvi i Andrijevici, ne poštujući dovoljno ni građane koji su umorni od izbornih procesa. Samo naivni mogu povjerovati da predsjednik države iskreno vjeruje u princip da 'niko ne treba da se plaši izbora, jer to znači plašiti se suda građana', koji je sam izrekao. Da vjeruje, koliko danas bi raspisao i predsjedničke izbore pošto je danom svog izbora prestao biti 'predsjednik svih građana', a svoju poziciju do sada nije koristio ni za šta drugo osim opstrukcije PES-a i stranaka parlamentarne većine uz pomoć kojih je i došao na poziciju koju obnaša, a sada ih kvalifikuje čak i kao nepristojne", navodi Petrić.

Dodaje da je rušenjem vlasti u Podgorici sasvim jasno i građanima da je Milatović opsjednut ličnom ambicijom, koja ga je dovela do toga da umjesto da bude politički lider nove generacije, on postane saveznik DPS-a, protiv kojeg je u kampanji tvrdio da se bori, i lider posrnulih partija koje su ispod cenzusa. Siguran sam da je takav kopernikanski obrt Milatovića najbolja potvrda njegove delegitimacije i dovoljan razlog da vrati građanima i sopstveni mandat.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније