Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

[ Mina ]

25. 09. 2019. 15:45 >> 15:44

SUD ODBIO MINISTARSTVO

DŽSCG: Stavljena tačka na spor

Vrhovni sud Crne Gore odbio je zahtjev Ministarstva sporta i mladih za ispitivanje odluke Upravnog suda i ocijenio ga kao nedozvoljen, saopšteno je iz Džudo saveza Crne Gore (DŽSCG) na čijem je čelu Dragomir Bečanović.

Navodi se da je presudom Upravnog suda prihvaćena tužba protiv Ministarstva sporta i mladih na rješenje o brisanju Džudo saveza iz registra sportskih organizacija Crne Gore (broj UPI 01-006-33/2019 od 08.02.2019).

"Rješenjem Vrhovnog suda stavljena je tačka na spor između Džudo saveza starog više od pola vijeka i Ministarstva sporta i mladih, koje je protivzakonito izbrisalo džudo asocijaciju iz registra sportskih organizacija Crne Gore", piše u saopštenju.

Navodi se da u obrazloženju Vrhovnog suda stoji da je Ministrarstvo sporta i mladih bilo u obavezi da postupi po presudi Upravnog suda i vrati Džudo savezu pravni subjektivitet, odnosno vrati ga i upiše u registar sportskih organizacija Crne Gore.

"Na žalost Ministarstvo sporta i mladih nije ispoštovalo zakon što se rješenjem Vrhovnog suda i potvrđuje", piše u saopštenju Džudo saveza.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније