28.08.2024 12:31
Share Comments1 Edit
N. N.
Čitaj mi:

KOTORANI TRAŽE PROMJENE

Primorac predlaže Uskokovića za predsjednika VPSCG

Otišao je Vladimir Gojković poslije devet godina sa kormila vaterpolo reprezentacije Crne Gore, a to bi mogao da bude uvod u nove, korjenite promjene u sportu koji je našoj državi donio najviše medalja od obnavljanja nezavisnosti.

Prethodnih godina je vladao hercegnovski ogranak, iz Kotora smatraju da je došlo njihovo vrijeme da preuzmu kormilo i predlažu drugog kapitena "ajkula" Veljka Uskokovića za novog predsjednika Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore.

Prvi čovjek VPSCG je trenutno Đuro Marić, koji zbog zdravstvenih problema trenutno ne može da se u potpunosti posveti funkciji.

"Nakon završenih Olimpijskih igara i isteka mandata selektoru crnogorske vaterpolo reprezentacije Vladimiru Gojkoviću, a kako u prethodnom periodu aktuelno rukovodstvo VPSCG nije imalo potrebnu većinu za održavanje zakazane redovne sjednice Skupštine VPSCG, VPK Primorac smatra da su potrebne promjene", pšie na Instagram profilu Primorca.

Čelni ljudi šampiona Evrope iz 2009. godine, Siniša Kovačević i Mirza Krcić, 13. juna su podnijeli ostavke na funckije potpredsjednika Upravnog odbora, odnosko predsjednika Skupštine zbog nezadovoljstva načinom funkcionisanja i odnosima u VPSCG.

"Smatram da je vrijeme da se u VPSCG pokrenu nužne promjene, jer nam je svima jasno da ovako više ne funkcioniše. Uz razumijevanje i najiskrenijim željama za brzim oporavkom aktuelnog predsjednika VPSCG Đura Marića, mi u VPK Primorac smatramo da se stvari moraju početi mijenjati što prije, te stoga javno ističemo kandidaturu našeg proslavljenog vaterpoliste Veljka Uskokovića za novog predsjednika VPSCG", rekao je Kovačević.

Predsjednik Primorca smatra da bi legendarni vaterpolista dobio pozitivne promjene.

"Više smo nego sigurni da će Uskoković donijeti novu energiju i svježinu u radu Saveza, kako bi se postavio, uskladio i usmjeravao sistem vaterpolo sporta u Crnoj Gori, neposredno i stručno pratio rad klubova, ali i predlagala rješenja u cilju uspješnog i efikasnog funkcionisanja VPSCG", poručio je Kovačević.