Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

D.B.

29. 08. 2024. 10:11 >> 10:17

FK "Gorštak" ne ispunjava zakonske obaveze

NVO "Zora" povodom raspodjele sredstava : Ovo je očigledan skandal i bezobrazluk

Oglasila se i nevladina organizacija "Zora", koja izražava najoštrije negodovanje zbog odluka Ministarstva sporta Crne Gore i ministra Dragoslava Šćekića, koji su iz budžetskih sredstava namijenjenih za razvoj sporta u zemlji dodijelili značajna finansijska sredstva Fudbalskom klubu "Gorštak" iz Kolašina.

Iz nevladine organizacije "Zora" smatraju da je ova odluka donijeta izvan svih sportskih i zakonskih okvira, te da je izrazito štetna za građane Crne Gore.

Takođe njihovo obraćanje prenosimo integralno:

"Naime, FK "Gorštak" je 1. juna 2024. godine istupio iz jedinog takmičenja u kojem je učestvovao, takmičenja pjetlića FSCG UK centar, dok istovremeno od 2017. godine nije predao nijedan finansijski izvještaj Poreskoj upravi Crne Gore. Uprkos ovim jasnim pokazateljima neregularnosti i neodgovornog ponašanja kluba, Ministarstvo sporta je 16. juna 2024. godine odlučilo da im dodijeli finansijska sredstva. Ovaj potez je i tada bio apsurdan i u suprotnosti sa interesima sporta i građana, jer se radi o klubu koji očigledno ne ispunjava osnovne zakonske obaveze".

"Danas, 28. avgusta 2024. godine, Ministarstvo sporta objavljuje da će opet dodijeliti sredstva FK "Gorštak", uprkos svim nepravilnostima i nedostatku transparentnosti u radu kluba. Prvog puta smo bili šokirani odlukom i smatrali smo da je to jedinstveni slučaj greške, ali nažalost, sada vidimo da je to postao obrazac ponašanja, što je potpuno neprihvatljivo".

"U trenutku kada se mnogi drugi sportski klubovi u Crnoj Gori bore da opstanu, poštujući sve zakonske propise i transparentno upravljajući svojim finansijama, FK "Gorštak" dobija podršku bez ikakvog opravdanja. Ovo je očigledan skandal i bezobrazluk, naročito kada se to radi na štetu naše djece i našeg novca".

"Pozivamo sve nevladine organizacije, predsjednika države, Vladu Crne Gore i sve medije da osude ovaj sramotni čin i zatraže odgovornost od Ministarstva sporta i ministra Šćekića. Potrebno je hitno preispitati sve odluke vezane za dodjelu sredstava FK "Gorštak" i utvrditi odgovornost za ovakvo neodgovorno i neetično ponašanje koje direktno šteti interesima građana Crne Gore".

"Zahtijevamo hitne i konkretne akcije kako bi se obezbijedila transparentnost i pravičnost u dodjeli sredstava sportskim klubovima, a ne da se sredstva usmjeravaju ka subjektima koji ne ispunjavaju osnovne uslove i zakonske obaveze".

 

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније