Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

L.V.

28. 08. 2024. 21:26 >> 21:25
Čitaj mi:

NAKON SJEDNICE VLADE

Ministartstvo sporta: 170.000 eura za 12 klubova

Ministarstvo sporta i mladih je na današnjoj sjednici Vlade dobilo saglasnost da sufinansira sportske klubove iz I kategorije sportova koji se nalaze na programu Olimpijskih igara.

Kako navode iz ove institucije za klubove iz pomenute kategorije će izdvojiti 170 hiljada eura, koja će biti dodijeljena sljedećim sportskim klubovima:

-Fudbalski klub „Gorštak“ Kolašin
-Ženski fudbalski klub „Breznica“ Pljevlja
-Košarkaški klub „Sutjeska“ Nikšić
-Ženski košarkaški klub „Primorje“ Herceg Novi
-Plivački vaterpolo klub „Budućnost“ Podgorica
-Plivački vatrpolo klub „Budva-Budvanska rivijera“ Budva
-Rukometni klub „Lovćen“ Cetinje
-Ženski rukometni klub „Budućnost“ Podgorica
-Odbojkaški klub „Budva“ Budva
-Ženski odbojkaški klub „Galeb“ Bar
-Atletski klub „Sanja“ Bar
-Atletski klub „Rudar“ Pljevlja

"Ministarstvo sporta i mladih je iskoristilo svoju zakonsku mogućnost da opredijeli dodatnu finansijsku podršku klubovima da realizuju svoje programske obaveze. Visinu novčanih sredstava koja će dodijeliti pomenutim klubovima, Ministarstvo će raspodijeliti nakon dostavljanja programa istih", navodi se u saopštenju Ministatstva nakon sjedice Vlade.

Kako navode cilj je pomoći i renomirane klubove, ali i one koji rade na popularizaciji sporta među mladima.

"Time je Ministarstvo sporta i mladih pokazalo spremnost da podrži renominarne sportske klubove, sa tradicijom, u okviru čega se vodilo računa o ravnomjernoj zastupljenosti, rodnoj ravnopravnosti, kao i javnom interesu u oblasti sporta.Takođe, vodilo se računa da se podrže i sportski klubovi za razvoj mladih talenata u cilju popularizacije bavljenja sportom među mladima", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније