Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

D.B.

29. 08. 2024. 09:57 >> 10:18
Čitaj mi:

neko mora da snosi odgovornost

FK "Zora" ostao bez finansijske podrške od Ministarstva sporta, u klubu ogorčeni: Preživjećemo i bez ovoga

Ministarstvo sporta i mladih je na jučerašnjoj sjednici Vlade dobilo saglasnost da sufinansira sportske klubove iz I kategorije sportova koji se nalaze na programu Olimpijskih igara. Na spisku nema FK "Zora" iz Spuža, iz kluba kažu da se nadaju da će neko reagovati i pozvati se na odgovornost što su politiku umiješali u sport i time uprljali ovu djelatnost od javnog značaja.

Obraćanje FK "Zora" javnosti prenosimo u cjelosti:

Poštovano Ministarstvo sporta, uvaženi ministre Dragoslave Šćekiću i gospodine Zorane Jojiću,

"Želimo da Vam se duboko izvinimo što smo, kao Fudbalski klub Zora Spuž, uopšte pomislili da imamo šansu u ovoj igri zvanoj "dodjela sredstava".
Naša greška je očigledna — zaboravili smo na zlatna pravila kako se zapravo postiže uspjeh u Crnoj Gori".

"Naša prva greška je bila što smo, u svojoj naivnosti, vjerovali da je važno biti ono što jesmo, a to je da budemo jedini prvoligaški klub u našem gradu, sportski klub koji promoviše rodnu ravnopravnost, ima previše takmičarskih selekcija i reprezentativaca, uključuje skoro sve ranjive grupe".

"Iskreno se izvinjavamo što nismo pronašli ali baš ni jedan fudbalski klub u cijeloj Crnoj Gori koji ima nešto više od nas po pitanju takmičarskih selekcija.Naša namjera nije bila da narušimo harmoniju Vaše izuzetno pažljivo vođene sportske strategije za državu Crnu Goru".

"Dalje, izvinjavamo se što je naš klub sve ove godine opstao bez ijednog eura pomoći od Ministarstva sporta.Naš grijeh je očigledan: samofinansiramo se i pokušavamo sve da radimo po zakonu, a još smo drski toliko da redovno podnosimo finansijske izvještaje Poreskoj upravi u skladu sa zakonom i rokovima, a i završavamo sva takmičenja u kojima se prijavi naš klub i još djecu besplatno treniramo! Naravno, jasno nam je da ovo nije način na koji se napreduje i iskreno žalimo što smo vas time uznemirili".

"Takođe, duboko se izvinjavamo što je na čelu našeg kluba ženska osoba. Kako smo samo mogli pomisliti da je rodna ravnopravnost nešto vrijedno podrške i da jedna žena smije biti na tome mjestu? Još jednom, iskreno nam je žao što nismo politički aktivni i što ne koristimo svoj klub kao sredstvo za političke poene ili kombinacije. Shvatamo da je to možda bio ključan element koji nam je nedostajao u pristupu Ministarstvu sporta".

"Takođe, izvinjavamo se što nijesmo političi aktivni, a i što nismo glasali, niti ćemo ikada glasati, za SNP. Izvinjavamo se što nismo shvatili da je to očigledno način da dobijemo bilo kakvu podršku od Ministarstva sporta dok ste vi na čelu.
Zahvaljujemo na lekciji — očigledno je da smo bili slijepi za očigledne puteve uspjeha".

"Još jednom, izvinjavamo se što nas sve ovo neće obeshrabriti i što ćemo nastaviti da radimo sve što radimo, poštujući pravila i zakone. Znamo da time samo dodatno nerviramo, ali molimo vas za razumijevanje — prosto ne znamo drugačije. I izvinjavamo se cijeloj javnosti što smo vas sve skrenuli sa teme sporta. Ali, jednostavno moramo, jer naš novac gradjana je zarobljen od strane određenih subjekata i ne koristi se za sport. Da se koristi za sport, sigurno ne bi bio dodijeljen nekome ko nema takmičarskih selekcija, ko ne radi po zakonu, i ko je izbačen iz takmičenja. Ovo sigurno ni Zakon o sportu ne predviđa, ali, nažalost, svjedoci smo da je i to moguće".

"A sada, posebna zahvalnost ide Ministarstvu sporta za izuzetne odluke donijete 28. avgusta 2024. godine i 16. juna 2024. godine kada ste velikodušno odlučili da finansijski podržite FK "Gorštak" iz Kolašina, uprkos svim njihovim "uspjesima. Jasno nam je da smo mi jednostavno prevideli čitav koncept "pravog" sportskog angažmana i da je naš put bio pogrešan od samog početka".

"Na kraju, nadamo se da će neko ko želi bolju budućnost za svoju djecu reagovati i pozvati na odgovornost sve one koji su politiku umiješali u sport i time uprljali ovu djelatnost od javnog značaja. Nama je jasno da ćemo nekako preživjeti i bez ovoga, ali ne želimo da ćutimo dok se ovakvi potezi prave na štetu sporta i naše djece".

P.S. Hvala Vam na lekciji kako se "uspješno" treba voditi sportski klub u Crnoj Gori. Mi ćemo se truditi da ipak tako ne naučimo, a i obećavamo da nećemo odustati da se borimo za budućnost naše djece, jer sa njima smo mi zapravo najviše bogati, a ne od toga što bi nas Vi ili neko drugi pomogao!

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније