Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

S.V. [ Ministarstvo sporta i mladih ]

15. 08. 2024. 10:35 >> 10:34

SVEČANI DOČEK TIMA U JEDRENJU

Šćekić: Vremenski uslovi oduzeli Dukiću šansu da se bori za medalju

Ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić, na poziv Crnogorskog jedriličarskog saveza, prisustvovao je svečanom dočeku olimpijskog tima u jedrenju, koji je na Igrama u Parizu ostvario zapažen rezultat. Milivoj Dukić i ostatak tima dočekani su na platou jedriličarskog kluba "Jugole Grakalić" u Herceg Novom, a pozdravnu riječ, osim ministra Šćekića, imao je predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić.

"Možda su vremenski uslovi u Marseju oduzeli Milivoju šansu da ostvari još bolji plasman od četrnaestog mjesta i Crnoj Gori donese medalju, ali zadovoljstvo koje osjećam zbog ostvarenog rezultata za crnogorsko jedriličarstvo na Olimpijskim igrama niko ne može oduzeti", rekao je ministar Šćekić na početku.

On je rekao da ostvareni rezultat nije samo uspjeh Milivoja Dukića i njegovog trenera Ilka Klakora, već uspjeh koji se veže za čitavu naciju.

"Želim da se zahvalim Milivoju i čitavom timu što su nas učinili ponosnim i što su pokazali svijetu šta znači boriti se srcem. Vaš rezultat je svjetionik koji će obasjati put generacijama mladih jedriličara koji dolaze, a među kojima se već sada izdvajaju imena Ilije Markovića i Nikole Golubovića koji će, siguran sam, u narednim godinama, uz našeg Milivoja, podariti Crnoj Gori značajne rezultate u ovom sportu", rekao je Šćekić.

Ministar Šćekić je izrazio sigurnost da će u Los Anđelesu Milivoj i jedriličarski sport ostvariti ono što silom prirode nije uspio u Parizu i da će Crna Gora i njegov Herceg Novi moći sa ponosom da kažu da imaju Olimpijskog šampiona u jedrenju.

"Možda su ovo velika očekivanja, ali Milivoj ih zaslužuje i siguran sam da će takvom sportisti to biti motivacija za dalji rad", istakao je Šćekić.

Ministar Šćekić je iskoristio priliku da se zahvali vaterpolistima i selektoru Gojkoviću koji ih je predvodio i čitavom Olimpijskom timu koji je na pravi način predstavljao Crnu Goru u Parizu, kao i da im poželi puno sreće i uspjeha u nastavku sezone, uz želju da u Los Anđelesu za četiri godine tim bude dodatno proširen i ostvareni značajni rezultati.

"Herceg Novi mora biti ponosan što ima ovakve sportiste i ljude, koji svojim radom, trudom, profesionalnošću i ponašanjem trebaju biti uzor mlađim generacijama", zaključio je Šćekić.

Milivoj Dukić je u Parizu ostvario najbolji plasman na Olimpijskim igrama zauzevši 14. mjesto u ukupnom plasmanu nakon osam odjedrenih regata. Posljednje dvije regate nisu održane uslijed vremenskih nepogoda, pa Dukić nije dobio priliku da se bori za Top 10 u trci za medalju. Milivoju su ovo bile rekordne četvrte Igre.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније