Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

N. N.

28. 08. 2024. 16:19 >> 16:19
Čitaj mi:

Tužna vijest iz Rumunije

Preminula ukrajinska rukometašica Irina Glibko

Jedna od najboljih ukrajinskih rukometašica u XXI vijeku, Irina Glibko, preminula je u 35. godini.

Tu vijest je objavio njen klub Ramniku Vlčea iz Rumunije, za koji je igrala od 2017. godine.

Glibko je u Rumuniju stigla 2012. godine, kada je potpisala za Danubijus iz Galacija i odmah bila prvi strijelac lige.

Potom je nosila dresove ĆSM Bukurešta i Romana, da bi 2017. stigla u Ramniku Vlčeu, gdje je prve sezone bila prva golgeterka šampionata, a 2019. osvojila i titulu i priznanje za najbolju inostranu igračicu.

Prošlu sezonu je propustila zbog bolesti, a stizale su vijesti da ju je pobijedila i da bi trebalo da se vrati na teren. Nažalost, stanje se pogoršalo i djevojka koja je osvojila pet pehara u Rumuniji je preminula.

Vijest o smrti je potvrdio njen klub, ali nije naveo detalje.

"Zbogom, Ira! Teškog srca objavljujemo da je preminula izvanredna sportistkinja, Irina Glibko. Pravi lider na terenu i posebna duša van njega, Irina je bilo otjelotvorenje posvećenosti, strasti i profesionalizma za sve koji su imali čast da je sretnu. Ostavila je neizbrisiv trag u sjećanju svih koji su imali privilegiju da je znaju ili rade sa njom. Sportski klub Ramniku Vlčea je duboko zahvalan na svim momentima koje je Irina provela sa nama, za svaki gol i svaki osmijeh koji je izazvala na licima pristalica 'crveno-plavih'. Njen odlazak ostavlja veliku prazninu u našim srcima, ali i u cijeloj rukometnoj zajednici. Naše misli i molitve su sa njenom porodicom i voljenima. Irina, uvijek ćeš biti u našim srcima. Počivaj u miru", saopštili su iz Ramniku Vlčee.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније