Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

D.B.

29. 08. 2024. 08:22 >> 08:23
Čitaj mi:

us open

Đoković: Imao sam problema sa stomakom

Mučio se Novak Đoković protiv Lasla Đerea u srpskom dvoboju na US openu, mučio se i Đere koji mu je i predao meč pri rezultatu 6:4, 6:4, 2:0 za Novaka. U trećem kolu, rival Đokovića je Australijanac Popirin.

Posle meča sa Đereom, Đoković kaže da je imao problema sa stomakom.

„Imao sam problema sa stomakom u većem dijelu prva dva seta, to se odrazilo na način na koji sam se oporavljao posle poena. Mnogo sam se znojio, bilo mi je teško da dišem. Želim Laslu sve najbolje, da se vrati što prije – zaslužuje da bude rangiran više, želim mu kontinuitet jer je jako posvećen i dobar momak, miran momak koji voli da radi. Poboljšalo se pred kraj drugog seta, uticalo je i to što je bilo iscrpljujućih razmjena, što je i očekivano kada vidimo prošlu godinu. Moja igra mu generalno odgovara, ne ustručava se da napadne. Ove godine su ubrzani tereni, lopta niže i brže odskače, a on to voli. Nezgodno je igrati protiv njega“, rekao je drugi reket svijeta.

Đoković i dalje pokušava da pronađe ritam i tempo na servisu, imao je osam dvostrukih grešaka.

„Nisam dobro servirao u prva dva meča, i dalje pokušavam da pronađem ritam i tempo na servisu. Ako nemaš visok procenat servisa, moraš mnogo da radiš za poene, naročito protiv igrača kao što je Đere, koji je sjajan, čvrst sa osnovne linije. Znao sam da da ću morati baš da se znojim i namučim ako ne budem dobro servirao. Tako je i bilo, dva sata za dva seta“,rekao je Đoković i dodao:

„Kraj koji niko ne želi, ni publika ni mi, vjerovatno kao posljedica takvog fizičkog meča. U ključnim momentima sam uspio da ubacim loptu više od njega, nekada sam imao i pravu anticipaciju, malo sam imao i sreće jer je promašio lak udarac na set lopti u drugom setu. Mečevi će postajati teži, ali pronaći ću način“.

U trećoj rundi će Đoković igrati sa Aleksejem Popirinom.

„Biću srećan ako ga opet pobijedim u četiri seta. Sve je bliže. Mnogo je napredovao. Oduvijek smo znali da ima sjajne servis i forhend, ali popravio je bekhend i kretanje. Konstantniji je, ne griješi toliko kao ranije. U naletu je, ima samopouzdanja, nema razloga da ne ide na pobjedu. Ipak, znam šta da očekujem, analiziraću mečeve iz Australijan opena i sa Vimbldona, uradiću domaći.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније