Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

D.B.

11. 06. 2024. 11:04 >> 11:18
Čitaj mi:

širi se nba liga

Potencijalni novi timovi Sijetl, Las Vegas...

NBA liga bi mogla da se uskoro proširi. NBA liga trenutno ima 30 ekipa a komesar najjače košarkaške lige svijeta Adam Silver, najavio je da bi potencijalni novi timovi mogli da se pojave u Sijetlu, Las Vegasu i Meksiko Sitiju.

Prvi čovjek lige je naglasio da je proširenje na stolu, samo se čeka da se finalizira dugoročni ugovor o medijskim pravima vrijedan 76 milijardi dolara.

"Moramo da razumijemo kakvi su naši dugoročni odnosi sa medijima prije nego što krenemo u ekspanziju. Sada smo u procesu zaključivanja tih poslova, to će biti dugoročni ugovori. Nadam se da još nismo gotovi, ali oni će biti uspješni u smislu generisanja više novca za ligu i timove, a onda ćemo biti u poziciji da gledamo na ekspanziju", istakao je Silver pa dodao:

"Nije predodređeno da se širimo, ali ima toliko potencijala i talenta širom svijeta. Mislim da nema sumnje da će, vremenom, ova liga moći da izdrži još dva tima i postoji interesovanje za tržište, tako da ćemo, kada završimo naše medijske poslove, skrenuti pažnju na to."

Na pitanje koji gradovi bi mogli biti kandidati za proširenje, Silver je spomenuo nekoliko mogućnosti.

„Bilo je nekih diskusija o potencijalnom povratku u Sijetl. Las Vegas je, bez sumnje, veoma zainteresovan za tim. Jednog dana Meksiko Siti. Međutim, postoji mnogo drugih gradova u SAD i Kanadi koji su nam se obratili da nam kažu da bi bili zainteresovani."

NBA se posljednji put proširila 2004. godine dodavanjem Šarlota.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније