Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

N. N.

23. 06. 2024. 20:50 >> 21:20
Čitaj mi:

Svjetsko prvenstvo na malti

Peterci ovog puta nisu donijeli sreću, mlade "ajkule" bez finala

Samo 10 sekundi dijelilo je U16 vaterpolo reprezentaciju Crne Gore od finala Svjetskog prvenstva na Malti. Mlade "ajkule" su vodile protiv Italije, koja je 9,7 sekundi prije kraja stigla do izjednačenja na 8:8, a onda u penal ruletu slavila 14:13.

Crna Gora je povela 2:0 golovima Pavla Dabića i Danila Roganovića, "setebelo" izjednačio na 2:2, ali su Stefan Vraneš sa dva pogotka i Petar Brnović jednim donijeli velikih plus tri (5:2) u 2. minutu 2. četvrtine.

Bilo je i 6:3, da bi Italijani do kraja te dionice prišli na 6:5. U trećem kvartalu je mrežu samo zatresao Dabić, da bi dječak iz slavne vaterpolo porodice, Paskvale Porcio, i Franćesko Koreli izjednačili na 7:7.

Dabić je na minut i po do kraja sjajno reagovao nakon odbrane italijanskog golmana i pogodio za 8:7, ali je izjednačio Porcio, pa su odlučivali peterci.

Nažalost, nakon pet serija bez promaša, Đulio Bjanki je zaustavio šut najmlađeg u timu Nenada Vukanića, 14-godišnjeg Andreja Durutovića, a Federiko Fumo savladao Marka Pejovića za plasman u finale.

Dabić je dao tri gola u regularnom toku, Vraneš dva, a po jedan Stefan Kruta, Brnović i Roganović. Peterce su iskoristili Kruta, Luka Todorović, Vraneš, Roganović i Durutović.

Crna Gora će sjutra (18 časova) u reprizi prošlogodišnjeg finala Evropskog prvenstva u Podgorici igrati sa Mađarskom, koja je danas poražena od Španije čak 14:6.

Bilo bi dobro da se Vukanićevi momci revanširaju za poraz na bazenu SC "Morača" (10:8) i osvoje novu medalju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније