Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

24. 06. 2024. 09:23 >> 09:23
Čitaj mi:

Kopa Amerika

Jenkiji se poigravali sa Bolivijom

Domaća publika u srcu Teksasa, preko 80.000 navijača, sjajan ambijent i odlična igra, obilježili su debi reprezentacije SAD-a na ovogodišnjem izdanju Kopa Amerike. "Jenkiji" su slavili protiv Bolivije 2:0, a prava je sreća da "zeleni" nisu još koji put izvadili loptu iz svoje mreže.

Ovo je prvi put od 1995. godine da Amerikanci slave na ovom takmičenju, budući da su u nastupiima 2007. i 2016. završavali nastupe već u grupnoj fazi sa sva tri poraza.

Sinoć već u trećem minutu magija Kristijana Pulišića.

Bila je to saradnja Juventus-Milan, pošto je Timoti Vea odližio loptu za krilo "rosonera", a onda je uslijedio momenat prave fudbalske magije, jer je Pulišić u maniru pravog majstora pogodio prelijepi šut za oduševljenje svih na "AT&T" stadionu u Arlingtonu.

Uslijedila je totalna dominacija momaka Grega Berhaltera, Bolivija je nastavila da se brani, i sve što su mogli u tim trenucima o je da grubljom igrom uspostave kakvu takvu kontrolu.

Taman kad je izgledalo da će Pulišićev gol da bude razlika na poluvremenu, Amerianci su udvostručili prednost.

Pulišić je dobro poveo loptu naprijed, proigrao je Folarina Balogana, a bivši pitomac Arsenalove akademije, danas fudbaler Monaka je precizno nisko gađao desni ugao gola Bolivije i duplirao prednost Amerike.

Poznat po svom nadimku iz igračkih dana dok je bio fudbaler Rome, "Terminator", Antornio Karlos Zako je poslao čak trojicu novih fudbalera na poluvremenu, ne bi li promjenio odnos snaga, međutim ni to nije pomoglo Boliviji.

I u drugom dijelu se igralo ispred gola Giljerma Viskara.

Jedina prilika, ako se već tako može i nazvati je bio pokušaj Roberta Fernandesa. Fudbaler ruske Baltike je probao šut sa nekoh 25 metara, ali je to bio lak plijen za Meta Tarnera.

Balogan je na drugoj strani još jednom pogodio mrežu, ali je VAR reagovao i pokazao da je fudbaler Monaka bio u malom ofsajdu.

Svoje prilike imao je i 21-godišnji Rikardo Pepi, koji je u tri minuta tri puta zaprijetio golu Bolivije, ali je i viskara bio siguran.

SAD su ovom prije svega igrom, a onda i pobjedom poslali poruku da su jedni od favorita na ovogodišnjem izdanju Kopa Amerike uz Argentinu, Brazil i Urugvaj.

Idući meč igraju u Atlanti protiv Paname.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније