Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

L.V.

15. 06. 2024. 09:12 >> 09:12
Čitaj mi:

NBA FINALE

Dalas razbio Boston i produžio seriju

Košarkaši Dalasa više nego ubjedljivo su slavili protiv Bostona 122:84 i tako produžili seriju finala NBA lige.

Dvije opcije su bile pred ekipu iz Teksasa, ili da se pakuju za Boston, ili da se pakuju za odmor...čeka ih let ka Masačusetsu.

Utakmica je bila rješena već u prvom poluvremenu, u prvoj dionici 34:21, pa onda do odmora na semaforu je stojalo 61:35.

Luka Dončić je to poluvremena ubacio već 25 poena od ukupno 29 koliko je dao na meču.

Razlika od 38 poena je treća u istoriji finala NBA lige nakon one iz serije Čikaga i Jute 1998. godine u kojoj su Bulsi slavili 96:54, kao i finala iz 2008. godine kada je upravo Boston slavio protiv LA Lejkersa 131:92.

"Bilo je jednostavno za nas, samo smo uprostili stvari. Oni su se spremali za slavlje, mi za okršaj, uz to da smo bili očajni da izbjegnemo "metlu" (kada neka ekipa izgubi sa 4:0 u seriji-prim. autora). Najteđa stvar u ovoj ligi je da zatrvorite vrata, kada preko puta imate ekipu koja nema šta da izgubi. Večeras ste vidjeli to i sami", kazao je nakon meča Džejson Kid, trener Dalasa.

Već sredinom treće dionice na +38 za Dalas, oba trenera su povukla startere i na teren poslali igrače sa klupe.

Prije sinoćnjeg poraza crni rekord Seltiksa je bio u finalu 1984. godine kada su izgubili 137:104.

Sinoć je bilo gore, puno gore pogotovo kada je razlika u jednom trenutku posljednje dionice iznosila +48 u korist Maveriksa, dakle ozbiljna blamaža.

"Priprema vam ne garantuje autmoatski uspjeh. Mislio sam da imamo sjajan progres, da smo spremni, da će momci izaći na parket sa jasnom namjerom. Dalas nas je nadigrao u svakom segmentu", kazao je Džo Mazula, trener Bostona.

Poraz je prekunio seriju od deset uzastopnih pobjeda Bostona u doigravanju, što je bio rekord ali i spriječio ih da postanu prva ekipa u istoriji koja je u finalu koferencije i u finalu lige slavila sa 4:0.

Očajno su sinoć svi izgledali na terenu, Tejtum samo 15 poena, Sem Hauzer je bio drugi najbolji strijalc sa 14, dok su Džejlen Braun i Džru Holidej dali po 10 poena,

Kod Dalasa Dončić 29 poena i pored katastrofalnog šuta za tri poena 0/8 uz po pet skokova i asistencija, Kajri Irving 21 (ništa bolji šut za tri 1/6), a odličan doprinos sa klupe Tima Hardaveja Junior sa 15 poena, kao i ruki Derea Livelija koji je dao 11 poena i imao 12 skokova, a pogodio je svoju prvu trojku u karijeri.

"Ova pobjeda ne mijenja ništa. Kao što sam i rekao u ovoj seriji prva pobjeda kad dođe je prvoa od četiri. Vjerujemo9 do kraja, samo moramo da nastavimo dalje ovim tempom. Imam vjere u svoje saigrače da možemo da okrenemo", kazao je Dončić nakon meča.

Timovi koji su vodili do sada 23 i više poena razlike na poluvremenu su bili na omjeru 76 pobjeda i 0 poraza, od sinoć su na 77, baš kao i broj koji Luka Dončić nosi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније