Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Tenis

N.N.

23. 06. 2024. 17:54 >> 18:23
Čitaj mi:

SAVLADAO HURKAČA

Siner kroz dva taj-brejka do trofeja u Haleu

Janik Siner na Vimbldon stiže kao prvi igrač svijeta, ali i kao osvajač jednog od najprestižnijih turnira koji služe za zagrijavanje za nastup na čuvenoj londonskoj adresi SW19.

Italijan je u finalu Halea savladao Huberta Hurkača 7:6 (10:8), 7:6 (7:2) poslije 111 minuta igre i osvojio prvu titulu u karijeri na travi, 14. ukupno, a četvrtu ove sezone.

U 1. setu obojica su imala po brejk šansu, ali ih nisu iskoristili, pa se došlo do taj-brejka, u kojem je Siner spasao jednu, a iskoristio treću set-loptu.

Već u 2. gemu 2. seta je 22-godišnji Italijan imao dvije šanse za 2:0, ali ih nije iskoristio. Do kraja meča više nije bilo brejk šansi, pa je opet odlučio 13. gem, u kojem je prvi reket svijeta bio siguran.

Ovo je Sineru bio prvi turnir od Rolan Garosa, na kojem je ulaskom u polufinale preuzeo 1. mjesto na ATP listi od Novaka Đokovića.

Osvajanjem titule je zaradio 421.790 eura, dok je Hurkač bogatiji za 226.945.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније