Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

[ Beta ]

18. 06. 2024. 09:35 >> 09:35
Čitaj mi:

BOSTON ŠAMPION

Tejtum: Vrijedi kad znate da ste dio istorije

Pobjedom nad Dalasom u petom meču finala, Boston Seltiksi su osvojili 18. titulu prvaka NBA, prvu od 2008. godine.

MVP finala, Džejlen Braun, poručio je da je tim jačayao kako su se ređale godine i srceparajući porazi.

"Učili smo iz grešaka, iz nedaća koje su nas učinile jačim. I pokazivali smo to cijele sezone. Podnijeli smo sve potrebne žrtve. Igrali smo dobro na oba kraja parketa, bez ijednog pogrešnog koraka", rekao je Braun.

Fenomenalan je bio Džejson Tejtum, koji je u finalu prosječno bilježio 22,2 poena, 7,8 skokova i 7,2 asistencije.

"Osjećaj je nestvaran. Pokušavam da uživam u ovom trenutku. Posljednjih sedam godina je bilo uspona i padova, morao sam da slušam razne priče o sebi, ali večeras je sve to vrijedelo, znajući da smo dio istorije", poručio je Tejtum.

Trener Bostona Džo Mazula je istakao da je dobar osjećaj osvojiti šampionski prsten.

"Ne gubim iz vida ljude koji su nam pomogli, igrače koji su igrali sa nama, ljude koji su radili sa nama. Temeljni rad sa ovim igračima u proteklih sedam godina je jedan od razloga našeg uspjeha", rekao je Mazula.

Trener Dalasa Džejson Kid je naveo da je i pored poraza u velikom finalu sezona njegovog tima bila pozitivna.

"Bili su bolji od nas tokom ove serije. Mnogi nas nisu vidjeli u finalu, počeli smo plej-of protiv LA Klipersa, potom smo igrali protiv Oklahome, nije bilo lako. Ekipa je uradila sjajan posao. Izgubili smo 4:1 u finalu, ali ova grupa se žestoko borila protiv Seltiksa", rekao je Kid.

Najveća zvijezda Dalasa, Luka Dončić, naglasi je da je Boston sjajna ekipa, koja je dugo zajedno.

"Igraju zrelo, imaju sjajne igrače, možemo da učimo od njih. Borićemo se sljedeće sezone", istakao je slovenački as, za kojeg nema odmora jer će igrati za Sloveniju na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre od 2. do 7. jula u Pireju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније