Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Košarka

N. N.

18. 06. 2024. 07:27 >> 10:14
Čitaj mi:

NBA

Velikan proslavio "punoljetstvo" - Boston 18. put šampion

Decenijama su Boston Seltiksi bili najtrofejnija NBA franšiza, ali su od 1986. godine osvojili samo jednu titulu, a LA Lejkersi čak 12 i stigli ih na 1. mjestu vječne liste.

Od rano jutros su opet Kelti sami na vrhu - tim Džoa Mazule je u petom meču velikog finala savladao Dalas 106:88 i proslavio "punoljetstvo", tj. 18. pehar "Leri O'Brajen".

Tako je stavljena tačka na sezonu velike dominacije, jer su Džejson Tejtum i drugovi u regularnom toku sezone imali skor 64:18 (drugi najbolji 57:25), a u plej-ofu izgubili samo tri od 19 utakmica!

Zato je i osvojen pehar koji se čekao 16 godina...

Dalas se na četvrtom meču pred svojim navijačima spasao "metle", ali u "TD Gardenu" nije imao šanse. U finišu 1. četvrtine je uslijedila serija trojki domaćih za 28:18, da bi se samo nastavila u drugoj i bila zaključena pogotkom Pejtona Pričarda sa centra za ogromnih 67:46 na poluvremenu.

Komentatori Arena sporta su predosjetili da se to sprema...

Tejtum je ubacio 31 poen, iako je pogodio samo jednu trojku, a imao je i 11 asistencija i osam skokova, dok je MVP finala Džejlen Braun upisao 21.

"Ovo je bio veliki timski trud i dijelim trofej sa svom braćom i mojim 'partnerom u zločinu' Džejsonom Tejtumom. Bio je sa mnom na cijelom ovom putu, dijelimo ovo s.... zajedno", u svom stilu je rekao Braun.

Zanimljivo, Tejtum je imao bolje brojke u finalu (prosječno po nešto više od dva poena, skoka i asistencije), ali su članovi Komisije izabrali Brauna zbog bolje odbrane.

Luka Dončič je dao 29 poena, ali većinu kada je sve bilo riješeno, dok je Kajri Irving stao na 15.

Zanimljivo, Boston je titulu osvojio na isti dan kao posljednju 2008. godine - 17. juna. Tada je u finalu savladao LA Lejkerse 4:2, iako je njegov najveći rival imao prednost domaćeg terena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније