Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

23. 06. 2024. 09:14 >> 09:20
Čitaj mi:

KOPA AMERIKA

"Raketa" Arteage rastužila "rege bojse"

Fudbaleri Meksika pobjedom su započeli kampanju na Kopa Amerci, nakon što su slavili u duelu sa Jamajkom 1:0.

Publika na "NRG" stadionu u Hjustonu mogla je da uživa u stvarno dobrom i neizvjesnom meču, jer su oba tima imala sijaset šansi. Na kraju inspiracija Herarda Arteage je odlučila pobjednika.

U prvom poluvremenu bolja igra "Trikolora" koji su prijetili preko Luisa Čaveza. Fudbaler moskovskog Dinama je prvo probao nakon jedne odbijene lopte, ali odlično je reagovao čuvar mreže "rege bojsa", Džamali Vajt.

Peh za ekipu Meksika desio se u 30. minutu kada je fudbaler Vest Hema Edson Alvarez morao da napustri meč zbog povrede, pa ga je zamijenio Luis Romo.

Upravo je Romo bio nedugo nakon ulaska u prilici kad je dobi dobar pas od Čaveza, ali očigledno nedovoljno dobro zagrijan je prebacio gol Jamajke.

Do kraja poluvremena Čavez je odlično izveo korner štoper Almerije Cezar Montes je bio najviši u skoku, ali je Vajt paradom uhvatio "živu" loptu.

U drugom poluvremenu Jamajka je bila konkretnija.

Kejsi Palmer, fudbaler Koventrija, je probao "žabicom" da prevari Hulija Gonzalesa, ali je golman Pumasa uspio da odbrani neugodan šut.

"Rege bojsi" dolaze prvi do pogotka, saradnjom dva fudbalera iz Premijer lige. Talentovani bek Vulverhemptona Dekster Lembikisa je pokazao zavidan nivo kontrole lopte, potom i dobar centaršut, a iskusni napadač Vest Hema Majkl Antonio je zatresao mrežu. Ipak odlukom VAR-a gol je poništen zbog toga što se 34-godišnji napadač nalazio u ofsajdu.

I onda upravo iz perioda igre gdje je Jamajka dominirala, Mekisko je uspio da dođe do gola, pokazaće se i odlučujućeg.

Romo je ostavio loptu sa na ivicu šesnaesterca za Herarda Arteagu a bek Montereja je "opalio" ljevicom precizno u desni ugao. Vajt je mogao samo pogledom da isprati ovaj udarac.

Do kraja meča Jamajka je imala još jednu šansu, probao je Lembikisa, koji je blistao na ovom meču, sa nekih 25 metara. Bila je to neugodna lopta ali je Gonsales uspio da je izbaci u korner.

Meksiko je tako došao do tri boda, dok će Jamajka svoje prilike tražiti u mečevima sa Ekvadorom i Venecuelom.

Ekipu sa Kariba predvodi tvorac islandskog fudbalskog čuda Heimir Halgrimson, koji je uspio popularne "ribare" da dovede do četvrtfinala EURA 2016. godine (izbacili Englesku u osmini), kao i na Mundijal u Rusiji 2018.godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније