Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

24. 06. 2024. 10:22 >> 10:22

KOPA AMERIKA

Urugvaj pri kraju "slomio" otpor Paname

Fudbaleri Urugvaja pobjedom nad Panamom 3:1, su otvorili nastup na prvenstvu Kopa Amerike.

"Nebesko plavi" uz Brazil i Argentinu spadaju u red prvih favorita za osvajanje turnira, ali to moraju da opravdaju igrom, a sinoć na "Hard rok" stadionu nisu baš blistali protiv ekipe koju ne karakteriše baš toliko kvalitetan roster.

U redovima "Los Kanalosa" rijetki su fudbaleri koji nastupaju u Evropi, a jedna od najvećih zvijezda je novi fudbaler Crvene zvezde Hoze Luis Rodriges, poznatiji kao "Puma" što ide u prilog tome koliko je "jak" sastav koji ima danski stručnjak Tomas Kristiansen.

Urugvajci su već u 16. minutu poveli, sa vjerovatno najljepšim golom turnira do sada.

Matias Vinja je ostavio loptu za Maksimlijana Arauha, a krilni fudbaler Toluke je sa desne strane, lijevom nogom uputio prelijep šut i golman Orlando Moskera je mogao samo pogledom istu da isprati.

Nema sumnje da će na adresu meksičkog tima stići ponude za 24-godišnjeg fudbalera koji je sinoć bio sjajan.

Kako je gol pao u 16. minutu očekivao se nastavak dominacije momaka Marsela Bijelse, ali to se ipak nije desilo.

Hose Fahardo je sa druge strane dobro zaprijetio, ali udarac fudbalera Univerzidat Katolike je prošao tik pored stative.

U drugom poluvremenu još bolja igra Paname, i prilika koju je upravo Puma imao. Nakon kornera, lopta se odbila na nekih 25 metara od gola, a novi fudbaler Zvezde je dobro provjerio reflekse Sehia Ročeta.

Krenuli su u posljednjih 20 minta i Uruguvajci da prijete. Prvo je Valverde probao šut, pa je ond ai Darvin Nunjez probao glavom.

Napadač Liverpula ipak je popravni u 85. minutu kada je dobro anticipirao poziciju lopte nakon gužve u šesnaestercu, i volejem zatresao mrežu Paname.

Samo pet minuta kasnije Vinja je glavom nakon centaršuta De la Kruza stavio tačku na pitanje pobjednika.

Mihael Muriljo, desni bek Marseja je na kraju uspio da postigne počasni pogodak za Panamu, lijepim pogotkom nakon driblinga.

Urugvaj sada čeka duel sa Bolivijom, dok će Panama imati težak zadatak protuv razigrane reprezentacije SAD.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније