Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

N. N.

24. 06. 2024. 13:03 >> 13:03

RK ZABJELO PROMOVISALO TRENERA

Nikola Lipovina predvodnik "republikanaca" u Prvoj ligi

Dan poslije osvajanja bronze u Pionirskoj ligi za dječake 2010. godište i mlađe, RK Zabjelo je riješilo i dva važna posla u seniorskoj ekipi.

U trenera novog prvoligaša je promovisan nekadašnji golman Nikola Lipovina. I sportski direktor će biti Cetinjanin - Ivan Banović, koji je osnivač kluba i ujedno će biti zadužen za koordinaciju rada u mlađim kategorijama.

Lipovina je bivši golman Cepelina, Danilovgrada i Budućnosti, a sa Danilovgradom je u ulozi trenera i igrača izborio ulazak u Prvu ligu. Kao pomoćni trener radio je u Budućnosti, sa kojom je nastupio u EHF Evropskom kupu i bio u finale kupa Crne Gore. Jednu sezonu je vodio i kadetsku ekipu Budućnosti.

"Očekujem da tokom ljeta formiramo mladu, ali u takmičarskom smislu konkurentnu ekipu. Strategija kluba je da pružimo šansu igračima koju su ponikli i afirmisali se u našem klubu, a zatim sa nekoliko iskusnih momaka zaokružimo sastav", istakao je novi šef stručnog štaba "republikanaca" i najavio početak priprema za 19. avgust.

Banović je nakon internacionalne karijere, od 2016. godine i osnivanja RK Zabjela u klubu na raznim funkcijama, ali pretežno je posvećen radu sa mlađim kategorijama.

"I dalje ćemo primarno biti usmjereni na rad i razvoj mlađedobnih kategorija. Sada već imamo četiri takmičarske selekcije, a upis novih članova je stalno otvoren. Ovo je godina preokreta u klubu, dobili smo novu upravu koja vrijedno radi da stvori uslove za normalno funkcionisanje kluba na svim nivoima. Sada formiramo sportski dio tako da sljedeću sezonu dočekamo u potpunosti spremni", ističe Banović koji je ove godine vodio pionirsku ekipu do 3. mjesta.

RK Zabjelo je do sada iznjedrio 16 reprezentativaca u mlađim kategorijama i jednog u A selekciji.

"Očekujemo da budemo najprijatnije iznenađenje u novoj prvoligaškoj sezoni, predvođeni frenetičnom podrškom naših vjernih navijača sa tribina", poručuju iz kluba.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније