Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

23. 06. 2024. 12:38 >> 12:46
1
Čitaj mi:

POJAČANJE ZA "PLAVO BIJELE"

Stigao u klub za koji je genetski vezan: Oliver Šarkić u Budućnosti

Doskorašnji fudbaler Dečića, Oliver Šarkić, igraće naredne sezone za Budućnost.

Prelazak iz redova aktuelnog šampiona Crne Gore u najtrofejniji crnogorski fudbalski klub, za koji je Šarkić vezan genetski.

Njegov đed Aljo je bio davne 1947. godine fudbaler Budućnosti, a kasnije je obavljao funkcije u klubu, i imao zavidnu karijeru kao glavni urednik u Radio Titogradu, dok je otac Bojan bio predsjednik Upravnog odbora "plavo-bijelih".

Oliver je prošle sezone bio jedan od ključnih fudbalera Dečića a šampionsku sezonu za tim iz Tuzi je završio sa po 11 golova i asistecnija.

To mu nije bilo dovoljno da zavrijedi mjesto u idealnih 11 fudbalera CFL-a u izboru Sindikata profesionalnih fudbalera, što je u najmanju ruku bila čudna odluka.

Počeo je karijeru u mlađim kategorijama Anderlehta i Benfike, igrao je za Fafe, Lids junajted, Barakaldo, Barton, Blekpul, Mansfild Taun i Pahtakor.

Ima 26 godina i igra na poziciji napadača, a može da igra i krilo i ofanzivnog veznog.

Na veliku žalost i tragediju i porodice Šarkić ali i cijele crnogorske sportske javnosti, Oliver je prije osam dana izgubio brata blizanca, reprezentativnog golmana Matiju, u najvećoj sportskoj tragediji koju pamti Crna Gora.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније