Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

23. 06. 2024. 08:37 >> 09:20
Čitaj mi:

Venecuela preokretom srušila Ekvador:

Crveni Valensije determinisao meč u Santa Klari, Batista pogodio sa zamjenama

Iako su na Mundijalu u Kataru zadivi svojom srčanošču fudbaleri Ekvadora su stigli do desete vezane utakmice na Kopa Americi u kojoj ne znaju za pobjedu (četiri poraza, šest remija), nakon što su gledali kako Venecuela u drugom poluvremenu preokreće rezultat i slavi sa 2:1.

Počeloje lijepo za popularne "El Tri", pogotovo jer je na poziciji "desetke" startovao super-talentovani 17-godišnji tinejdžer Kendri Paez koji je bio odličan u uvodnim minutma meča.

U 17. minutu mladić iz Idependientea del Valea je odigrao dupli pas sa Incapeieom, da bi potom šutirao ali je iskusni Rafael Romo odbranio udarac.

Interesantno je da je baš u toj akciji, u želji da dođe do odvijene lopte, najbolji ekvadorski fudbaler i prvi strijelac u istoriji "El Trija", Ener Valensija nogom u grudi udario Hozea Martineza, iako nije bilo namjere nakon VAR-a mu je pokazan direktan crveni karton što je i odredilo tok meča.

Međutim iako brojčao inferiorni Ekvador dolazi prvi u vođstvo. Jedna ubačena lopta sa 40-ak metara, odbrana Venecuele je uspjela da je izbaci na krato, jer je na istu naletio Džeremi Sarmiento, talentovani fudbaler Brajtona i da je pošalje Romu iza leđa.

Argentinac na klupi Venecuele Fernando Batista, odlučio je na poluvremenu da pojača napad sa dva napadača, Čonderom Kadizom i Eduardom Belom, što se pokazalo kao krucijalna odluka budući da su upravo njih dvojica režirala prekoret "Vinotinta".

Prvo je Kadiz u 64. minutu na povratni pas Salomon Rondona šutirao u bliži ugao Aleksandra Domingeza. Iskusni golman je morao bolje da reaguje, mada je bio markiran od svoje odbrane.

Samo deset minuta kasnije Domingez je prvo sjajno odbranio pokušaj glavom Rondona, ali je na odbijenu loptu naletio Belo koji je postigao za preokret Venecuele.

Do kraja meča rezultat se nije mijenjao i Venecuelea je trijmfom (prvim u šest utakmica na Kopi) napravila značajan korak ka prolasku dalje iz grupe B u kojoj su još Meksiko i Jamajka.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније