Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

D.P

15. 09. 2024. 21:27 >> 21:34
Čitaj mi:

NOVI SKANDAL CRNOGORSKOG FUDBALA

Šta nakon "duh" gola?

U našem fudbalu vidjeli smo vjerovatno sve u posljednjih nekoliko sezona – i bizarno spašavanja protivnika sa gol crte, Mamadua Mendija u želji da da gol, ali to je sve dio fudbalskog umijeća. I sklanjanje rivalu da da gol Zovnka Ceklića prošle sezone – najskandalozniji potez ikada u našem fudbalu. Ali hladno subotnje veče u Bijelom Polju donijelo nešto do sada neviđeno. i to baš neviđeno – neviđeni gol, koji je vidio samo sudijski tim.

Zanimlljivo, ne nužno važno je podatak da je na svakom od tri pomenuta meča akter bio Brazilac Augusto Koreja, koji je u centru pažnje bio baš u posljednjem. Pogodak najboljeg igrača Dečića ove sezone za vođstvo na gostovanju Jedinstvu vidio je samo drugi pomoćnik, Uroš Rašović, koji je signalizirao glavnom arbitrnu Milošu Savoviću da pokaže na centar, što je zateklo goste a šokiralo domaće - i igrače i stručni štab i navijače i cijelu javnost.

Ne samo našu, već i regionalnu, pa o fantomskom golu iz Bijelog Polja pišu svi portali iz okruženja.

Sa posebnom pažnjom pratiće se situacija sa sudijskim timom iz Bijlog Polja, čije će greške analizirati Sudijska komisija tokom naredne sedmice na osnovu snimaka i izvještaja kontrolora suđenja.

Sedmo kolo Prve fudbalske lige donijelo je potvrdu toga da u našem fudbalu više ništa ne može da nas iznenadi.

Iznenadili su nas pozitivno timovi u evropskim kvalifikacijama, ali strahujemo da je to bila samo dimna bomba koja nije uspjela da sakrije brojne probleme, poput onih sa terenima i stadionima – Dečićev još uvijek neotpakovani travnjak je već poplavio, gradski stadion u Podgorici i DG Arena imali su ljeto kao u Atakami, na gradskom staidonu u Bijelom Polju večeras treći meč u intervalu od 50ak sati.

Ipak, infrastruktura je nešto sasvim drugo, nažalost i podnošljivo u odnosu na gol koji se nije desio, a koji su igrači Dečića proslavili kao pravi.

Nisu krivi, ali mogli su da pokažu fer plej i da drugačija slika ode u javnost, jer svima je bila očigledna odbrana golmana Akovića.
Nije ni Korea prvi koji je dao takozvani duh gol – učinio je to Stefan Kisling za Leverkuzen prije 11 godina u Bundesligi, kada je sa spoljnje strane mreže lopta ušla u gol i prevarila sudije, bilo je nekoliko sličnih situacijia i u Evropi i u regionu, ali u doba VARa ovakve stvari su nezamislive.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније