Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ostali sportovi

S.V. [ Beta ]

18. 09. 2024. 16:19 >> 16:19

Horner: Pretpostavljam da je Noris prvi vozač Meklarena

Direktor ekipe Red Bul Kristijan Horner rekao je da pretpostavlja da je Lando Noris prvi vozač Meklarena, pošto je "petostruko više plaćen" od Oskara Pjastrija.

Horner je pričao o vozačima Meklarena i toj britanskoj ekipi, koji su se umješali u borbu za titulu. Red Bul je vodio većim dijelom sezone, a Meklaren je dobrim rezultatima prvo smanjio zaostatak, a prošle nedjelje u trci u Azerbejdžanu preuzeo vođstvo u generalnom plasmanu sa 20 bodova prednosti.

Vozač Red Bula Maks Verstapen pokušava da osvoji četvrtu uzastopnu titulu, ali nije pobijedio od juna i trke u Španiji, Noris mu se primakao na 59 bodova zaostatka, a 32 boda manje od njega ima timski kolega Pjastri.

Uoči trke u Bakuu, direktor Meklarena Andrea Stela rekao je da će odluke "50-50" ići u korist Norisa jer se bori za titulu. Međutim, on je bio loš u kvalifikacijama, startovao je sa 15. mjesta i na kraju zauzeo četvrto, dok je Pjastri pobijedio. Stela je rekao da ekipa nema prvog vozača, već da su "obojica prvi vozači Meklarena" i da postoje timska pravila koja poštuju sportski duh.

"Uglavom se takve stvari rešavaju iza zatvorenih vrata i nisam zapravo siguran kakva su to pravila. Izgleda da je i tamo konfuzija. Svaka ekipa je različita, naša pravila su vrlo jasna i koji je fokus do kraja godine. Imamo vozača koji se bori za titulu, to je timski sport i vrlo je jasno da je Čekov (Serhio Peres) posao da podrži Maksa do kraja godine", rekao je Horner, prenio je Skaj.

"Drugačije ekipe rade na drugačije načine. Kada imate vozača kakav je Maks Verstapen, ne pravite od njega drugog vozača. Lando Noris, plaćaju ga pet puta više od Oskara, pa pretpostavljam da je on vozač broj jedan. Dolazi do zabune kada niste potpuno jasni od početka u vezi sa planovima", dodao je on.

Iz Meklarena su rekli da im je prioritet titula u šampionatu konstruktora. Pjastri je u drugoj sezoni u Formuli 1 i osvojio je najviše bodova od svih ostalih vozača u posljednjih sedam trka, tokom kojih Red Bul nema pobjedu.

"Mislim da im onaj drugi pravi glavobolje jer pobjeđuje i obavlja dobar posao. To je kao kada je Danijel Rikardo došao kod nas 2014. godine. Jasno je trebalo da bude drugi vozač iza Sebastijana Fetela, a tada je pobijedio u tri trke, a Sebastijan u nijednoj. To vam ponekad stvara glavobolju", naveo je Horner.

"Sigurno su uzeli Oskara uz očekivanje, kao što je Mercedes vjerovatno sa Džordžom (Raselom), a Ferari sa Karlosom (Saincom), da imate glavnog vozača i njegovu podršku. A kada drugi vozač počne da nadmašuje prvog vozača, tada obično imate glavobolju", rekao je on.

Šampionat Formule 1 nastavlja se za vikend, trkom za Veliku nagradu Singapura, u nedjelju od 14 časova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније