Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Rukomet

D.B.

17. 09. 2024. 11:45 >> 12:43
Čitaj mi:

suzana lazović objavila spisak

Tatar i Trifunović prvi put među lavicama, vraćaju se Milena i Ljubica

"Lavice", pod vođstvom nove selektorke Suzane Lazović će se okupiti u Podgorici u okviru EHF sedmice što će biti i početak uigravanja za Evropsko prvenstvo koje će od 28. novembra do 15. decembra biti održano u Austriji, Mađarskoj i Švajcarskoj.

Na spisku selektorke Lazović za predstojeće okupljanje su 24 igračice, među kojima su četiri debitantkinje - krilo francuskog Rena Milica Trifunović i pivot rumunskog Minaura Andrijana Tatar, kao i juniorske reprezentativke naše države Sara Burić i Ivana Vujadinović.

U nacionalni tim vraćaju se srednji bek Rapida iz Bukurešta Milena Raičević, kao i golmanka Ljubica Glendža (Nenezić), a na spisku su igračice koje su nastupale na Svjetskom prvenstvu u decembru, kao i kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre u Parizu koji je održan u aprilu.

Na ovom okupljanju sa „lavicama“ će biti i igračica rumunskog ĆSM Bukurešta Đurđina Jauković, koja bi uskoro trebalo da se vrati na teren, nakon što se oporavila od teške povrede.

Golmanka Marta Batinović nedavno se vratila među stative nakon oporavka od teške povrede koju je doživjela na decembarskom Svjetskom prvenstvu, ali će biti pošteđena ove reprezentativne akcije, u dogovoru sa stručnim štabom, imajući u vidu to da neće biti kontrolnih utakmica tokom EHF sedmice.

Igor Marković biće pomoćni trener reprezentacije dok je Sonja Barjaktarović trener golmanki.

„Lavice“ će naredne sedmice trenirati u Podgorici, a do Evropskog prvenstva krajem novembra, imaće još jedno okupljanje u oktobru.

Na EHF Euro 2024, Crna Gora će igrati u grupi u Debrecinu, a rivali će biti Srbija, Rumunija i Češka. Dvije prvoplasirane selekcije izboriće plasman u glavnu rundu.

Za našu reprezentaciju to će biti osmo učešće na kontinentalnoj smotri na koju dolazi kao bronzana sa posljednjeg EHF Euro 2022 čiji je jedan od domaćina bila i naša država.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније