Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N. N.

17. 09. 2024. 23:13 >> 23:18
Čitaj mi:

LIGA ŠAMPIONA

Bajernova devetka za istoriju, Real i Liverpul pokazali kako velikani završavaju stvar

Prva noć reformisane Lige šampiona pamtiće se dugo, najviše po nadmoćnoj predstavi Bajerna, koji je upisao jednu od najubjedljivijih pobjeda u istoriji elitnog takmičenja, jer je savladao Dinamo iz Zagreba čak 9:2!

Ubjedljiviji su bili samo Liverpul protiv Bešiktaša 2007, odnosno Real u duelu sa Malmeom 2015. godine, jer su ta dva meča završena 8:0.

Ovo je 13. put da je razlika sedam golova, a mreže na "Alijanc areni" su se tresle 11 puta, čime je takođe izjednačeno 2. mjesto na vječnoj listi.

Više ih je bilo samo u duelu Borusija Dortmund - Legija Varšava (8:4) u novembru 2016. godine, a 11 je postignuto 2003. na utakmici Monako - Deportivo La Korunja (8:3).

Bavarci su, ipak, oborili bar jedan rekord, jer su prva ekipa koja je u LŠ dala devet golova. Zar bi trebalo podsjećati da je ovo najteži poraz u istoriji "modrih"?

Hari Kejn je četiri puta savladao nesrećnog Ivana Nevistića, od čega čak tri puta iz penala. Da je pogodio još jednom, dostigao bi rekorda Luiza Adrijana, Lionela Mesija i Erlinga Halanda, koji su u LŠ pogađali po pet puta na jednom meču.

U derbiju večeri, Milan je poveo već u 3. minutu golom Kristijana Pulišića, ali je do kraja meča na "San Siru" igrao samo Liverpul. Mohamed Salah je dva puta pogodio prečku, ali su za golove bili zaduženi drugi - šroperi Ibrahima Konate i Vidžil van Dajk, kao i vezista Dominik Soboslai za 3:1.

Real Madrid nije blistao, ali je istim rezultatom savladao Štutgart. Nakon 1. poluvremena, u kojem su gosti dominirali na "Santjago Bernabeuu", Kilijan Mbape je već u 21. sekundi nastavka donio prednost "kraljevskom klubu".

Izjednačio je Deniz Undav u 68. minutu, ali su do kraja pogađali Antonio Ridiger u 83. i Endrik u 95.

Rutinski je do pobjede stigao i Sporting u Lisabonu protiv Lila (2:0), pogocima Viktora Đekereša i Zena Debasta.

U prvom terminu, od 18.45 časova, Juventus je bio bolji od PSV-a 3:1, a Aston Vila savladala Jang bojs u Bernu 3:0.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније