Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

[ FK Budućnost ]

17. 09. 2024. 17:28 >> 18:55
Čitaj mi:

liga šampiona

Omladinci Budućnosti stigli u Tbilisi, sjutra meč sa Dinamom

Omladinci Budućnosti preko Istanbula stigli su u Tbilisi gdje ih sjutra očekuje prvi meč kvalifiakcija za omladinsku Ligu šampiona.

Umor nakon puta je bio vidan, ali poslije kraćeg odmora kao gumicom ga je izbrisala enormna želja za dobrim utiskom i prezentacijom kluba, grada i države.

Plava ekspedicija je svjesna da je u Tbilisi stigla da bi igrala na najvećem mogućem nivou u svom uzrastu – u kvalifikacijama za Ligu šampiona, što je privilegija koju smo obezbijedili prvi put u istoriji kluba, a tek smo treći šampioni države od obnove nezavisnosti koji će igrati kvalifikacije za elitno takmičenje za mlade (UEFA Youth League).

Budućnost će sjutra od 17 sati po našem vremenu (19h po lokalnom gruzijskom) igrati sa Dinamom u prvom meču 1. kola kvalifikacija za omladinsku Ligu šampiona, a večeras upravo trenira na stadionu „Mihel Meski“ u vremenu odigravanja utakmice.

„Očekivanja? Uvijek su na nivou grba koji nosimo – najveća moguća! Naravno, nikoga ne smijemo da potcijenimo, a posebno ne Dinamo čiji je tim sastavljen od par igrača iz seniorskog tima koji imaju ogroman kvalitet“, poručio je defanzivac Bodin Tomašević, jedan od lidera generacije...

„Stručni štab nam je detaljno ukazao na dobre i loše strane protivnika, a rekao bih da je recept za pozitivan rezultat koncentracija na naše zadatke u igri. Vjerujem u dobar rezultat, a nadam se da ćemo ga ostvariti i prirediti jedan užitak našim navijačima u revanšu – nadam se pod Goricom“, jasan je 18-godišnji štoper.

Dinamo jeste skup najbolje djece iz Gruzije, za omladince će igrati i prvotimci, ali upravo je to i naš tim. Tomašević, Stefan Đukanović, Andrej Camaj, Zarija Kumburović i Danilo Vukanić su predvodnici, odavno su u prvom timu kao dio talentovane „generacije 2006“, a tu su još Lazar Savović, Matija Jovanović, Andrej Kostić, Lazar Brajović, Dragutin Šaranović, Lazar Martinović...

Trener Goran Burzanović kazao je da respektuju protivnika i da je ovo veliki izazov za njegov tim.

Sve momci koji imaju ulogu u prvom timu, na kraju krajeva momci koji čine okosnicu omladinske reprezentacije Crne Gore, koja je prije desetak dana na turniru „Stevan Ćele Vilotić“ ostavila odličan utisak protiv ultra jakih selekcija kao što su Portugal, Srbija i Mađarska.

„Mislim da imamo dobru ekipu koja je spremna da se nadigrava i bori u svim segmentima. Analizirali smo Dinamo, vidjeli smo koliko mogu da budu dobri, ali pokušaćemo da nametnemo svoju igru, da igramo lijepo, ali i takmičarski“, jasan je plejmejker Stefan Đukanović, koji želi kući da se vrati sa pobjedom...

„Posjedujemo kvalitet, toga smo svjesni, ali isto tako imamo respekt prema rivalu koji je odličan. Vjerujem u povoljan rezultat i dobru uvertiru za revanš u Podgorici“.

Ključ svega je – timski duh, tvrdi ljevonogi dribler Andrej Camaj...

„Važno je da se borimo jedan za drugoga u svakom trenutku, vjerujem da ćemo to da radimo i ukoliko bude tako – siguran sam u dobar rezultat. Svako od nas ima svoju ulogu, važno je da iz sebe izvuče maksimum koliko god ko od nas igrao, a komunikacija je ključna. Možemo da igramo agresivno, ali i da budemo smireni i koncentrisani kada treba. Kvalitetna smo ekipa, to treba da dokažemo“, jasan je Camaj.

Tako govore dječaci koji su praktično odrasli u Budućnosti, a mi im želimo puno sreće sjutra na stadionu “Mihel Meski” protiv Dinama iz Tbilisija od 17.00 sati po našem (19.00 po lokalnom gruzijskom) vremenu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније