Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N. N.

29. 08. 2024. 18:43 >> 20:06
Čitaj mi:

žrijeb za ligu šampiona

PSŽ protiv Bajerna, Sitija, Atletika i Arsenala, Barsa u Beogradu

Nova Liga šampiona, u kojoj će svih 36 timova biti na istoj tabeli i igrati po minimum osam utakmica (po četiri kod kuće i u gostima), počinje 17. septembra, a čini se da je najgore prošao Pari Sen Žermen, koji će igrati protiv Bajerna, Mančester sitija, Atletika i Arsenala. Preostala četiri rivala su mu PSV, Salcburg, Đirona i Štutgart.

Žrijeb, koji je prvi put bio kompjuterski navođen, donio je mnogo uzbudljivih duela, a od timova iz 1. šešira sreće nije imao ni Inter, jer će se sastati sa Lajpcigom, Sitijem, Arsenalom, Bajer Leverkuzenom, Crvenom zvezdom, Jang bojsom, Monakom i Spartom iz Praga.

Iz 2. šešira osvajač Lige Evrope Atalanta je osuđen na duele sa Realom, Barselonom i Arsenalom, te Šahtjorom, Seltikom, Jang bojsom, Šturmom i Štutgartom.

I vicešampion drugog po kvalitetu takmičenja, Bajer Leverkuzen, nije prošao baš najbolje, jer će se sastati sa Interom, Liverpulom, Milanom, Atletikom, Salcburgom, Fejnordom, Spartom i Brestom.

BARSELONA NA "MARAKANI", BORUSIJA I MILAN NA "MAKSIMIRU"

Timovi iz regiona su bili u 3. šeširu. Crvena zvezda će na stadionu "Rajko Mitić" dočekati Barselonu, Benfiku, PSV i Štutgart, a gostovati dva puta na "San Siru" - Interu i Milanu, te Jang bojsu i Monaku.

Dinamo će na "Maksimiru" biti domaćin Borusiji, Milanu, Seltiku i Monaku, a gostovati Bajernu, Arsenalu, Salcburgu i Slovanu.

UMJESTO 125, IGRAĆE SE 189 UTAKMICA

Nakon osam kola, osam najboljih ekipa će izboriti direktan plasman u osminu finala, a timovi koji budu od 9. do 24. mjesta će igrati baraž za nokaut fazu.

Ekipe koje zauzmu od 25. do 36. mjesta će ispasti i niko se neće prebacivati u Ligu Evrope, kao prethodnih godina kada su trećeplasirani timovi iz grupa išli stepenicu niže.

U odnosu na prošle sezone biće i mnogo veći broj utakmica - 189 umjesto dosadašnjih 125.

Finale se igra 31. maja na "Alijanc areni" u Minhenu.

NAGRADE BUFONU I RONALDU

Na svečanosti u "Grimaldi forumu" u Monaku, predsjednik Uefe Aleksandar Čeferin je uručio Predsjedničku nagradu legendi italijanskog fudbala i golmanu sa najviše nastupa u istoriji. Đanluiđiju Bufonu.

Specijalni gost je bio najbolji strijelac i igrač sa najviše utakmica u istoriji Lige šampiona, Kristijano Ronaldo, koji je na 183 nastupa dao 140 golova. I osvojio pet titula, jednu manje od Paka Henta, Tonija Krosa, Luke Modrića, Danija Karvahala i Naća. Od Čeferina je dobio prigodan trofej.

Prije žrijeba je prikazana i zanimljiva predstava, u kojoj su u glavnim ulogama bili Zlatan Ibrahimović i Čeferin. Predsjednik Uefe je "prozvao" Šveđanina da ima problem sa Ligom šampiona, jer je nikada nije osvojio, a bivši as brojnih klubova mu rekao da jednostavno objasni zašto je promijenjen sistem takmičenja.

"Daj im ono što žele - više fudbala. Reci im da je ovo Liga šampiona, sa najboljima na svijetu koji se takmiče, gdje se igra na sve ili ništa, gdje se legende stvaraju i srca slamaju. Možeš da im kažeš da je ovo Superli...", zaustio je Ibrahimović, na šta mu je Čeferin odgovorio:

"Hej, pametnjakoviću, rekao sam ti da se to nikada neće dogoditi".

Nakon toga je Ibra rekao da je i on došao da se šali...

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније