Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N. N.

29. 08. 2024. 22:55 >> 22:59
Čitaj mi:

TNS I LERN ISPISALI ISTORIJU

Vels i Sjeverna Irska pobjegli iz društva Crne Gore

Od večeras su dvije zemlje i zvanično izbrisale sebe sa liste članica Uefe koje nikada nisu došle do grupne faze evropskih takmičenja.

Ulaskom u plej-of Lige Evrope, to je još ranije uradio Borac iz Banjaluke za BiH, a sada su istoriju fudbala u Velsu i Sjevernoj Irskoj ispisali TNS, odnosno Lern.

TNS, koji je u 1. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona eliminisao Dečić, večeras je remizirao sa Panevežisom (0:0), što mu je bilo više nego dovoljno nakon trijumfa u Litvaniji (3:0) da se domogne Lige konferencija.

Lern je u duelu timova koji su se borili za istoriju savladao Linkoln Red Imps 3:1. Tim sa Gibraltara je nakon 2:1 u portugalskom Algarveu večeras poveo u Sjevernoj Irskoj, ali su domaći preokrenuli do poluvremena golovima Andija Rajana.

Irski tim je od 59. minuta imao igrača manje, ali je Rajan u 83. pogodio za konačnih 3:1 i upisao ime u istoriju ostrvskog fudbala.

Nakon uspjeha TNS-a i Lerna, jedine zemlje koje nikada nisu imale predstavnike u evropskim kupovima su ostale Crna Gora, Gruzija, Malta, Andora, San Marino i Gibraltar.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније