Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

В.Г.

25. 07. 2023. 16:22 >> 16:22

KVALFIKACIJE ZA LK

Brnović i Mirković: Imamo svoje šanse, uz timsku igru možemo do pozitivnog ishoda

Fudbaleri Budućnosti sjutra od 17 sati igraju prvi meč 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv makedonske Struge. U taboru plavo-bijelih vjeruju da imaju svoje šanse i da uz timsku igru mogu stići do pozitivnog rezultata.

Aktuelni šampion Crne Gore nije dobro počeo sezonu, pošto je u pretkvalifikacionom turniru za Ligu šampiona doživio debakl od Brejdablika (5:0). Poraz je rezultirao ostavkom Miodraga Džudovića i Anta Drobnjaka, a umjesto njih došli su Mladen Milinković i Andrija Delibašić.

Međutim, Milinković neće moći da vodi ekipu protiv šampiona Sjeverne Makedonije, jer nije registrovan za evropska takmičenja.

"Bitan meč za nas u Evropi, poslije ne baš najboljeg starta u prvenstvu. Lijepa prilika da krenemo na novi, pozitivan put. Došao je i novi trener, imamo svoje ambicije. Skautirali smo Strugu - radi se o čvrstoj, stabilnoj ekipi, što je pokazala u dvomeču sa Žalgirisom. Mislim da imamo svoje šanse. Trudićemo se da zahtjeve trenera sprovedemo na teren. Mislim da uz pravu timsku igru možemo do povoljnog rezultata pred revanš u Podgorici, gdje će sve biti mnogo lakše", rekao je vezista Budućnosti, Miloš Brnović.

Budućnost je doživjela poraz i na otvaranju sezone u domaćem prvenstvu od Mladosti DG 2:1.

"Sigurno da poraz nije lijepo pao. Očekivali smo da startujemo pobjedom. U prvom poluvremenu smo đelovali dobro, a onda se odrazio strah i nesigurnost poslije evropskih utakmica. Treba svih 90 minuta da odigramo 100 odsto da bi rezultat došao. To je dobra lekcija pred naredne mečeve", dodao je vezista.

Jedan od najiskusnijih u redovima plavo-bijelih, Luka Mirković istakao je da fokus mora biti prisutan svih 90 minuta, ako želi pozitivan rezultat.

"Fokusirani smo na prvu utakmicu sa Strugom. U prvom meču se neće ništa riješiti - fokusirani smo, moramo da budemo koncentrisani. Analizirali smo Strugu. Znamo o kakvom protivniku se radi - čvrsta, iskusna ekipa. Mogu da mijenjaju formacije, uigrani su. Neće biti lako", rekao je Mirković i dodao:

"Sa druge strane, došao je novi trener - sve ide svojim tokom. Nadam se da ćemo biti koncentrisani, požrtvovani i željni dokazivanja. Ako budemo pravi, mislim da možemo da izvučemo pozitivan rezultat i da se u revanšu nadamo prolasku u treće kolo. Vezni red će sjutra imati važnu ulogu. Svaki pojedinac će morati da da doprinos i izvuče maksimum iz sebe", zaključio je Mirković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније