Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

L.V.

08. 06. 2024. 20:17 >> 20:17
Čitaj mi:

NJEMAC PREUZIMA "GALEBOVE"

Brajton želi novog Nagelsmana

Brajton je posljednjih par sezona sinonim za ekipu koja igra na krilima mladih talentovanih fudbalera, koji brzo postaju traženi među velikanima Premijer lige, ali i širom Evrope.

Sudeći prema najavama iz engleskih i njemačkih medija, Brajton bi mogao i za trenera da odabere mladog stručnjaka koji ima tek 31 godinu a u pitnaju je Fabijan Herceler.

Njemački stručnjak je tek uveo Sankt Pauli u Bundesligu, i već je skrenuo pažnju na sebe i svoj stil igre koji forsira.

Forsira formaciju 3-4-3, koja često tokom meča se transformiše u 4-5-1 sa neminovnim visokim presingom koji je postao i trejdmark njemačke fudbalske filozofije.

Herceler je rođen u SAD-u, počeo je kao fudbaler u drugom timu Bajern Minhena, igrajući na poziciji zadnjeg veznog.

Nikad nije uspio da napravi ozbiljniju fudbalsku karijeru koju je na kraju završio u regionalnom klubu Pipisred gdje je bio jedno vrijeme igrač/trener.

Na poziv Tima Šulca dolazi u Sankt Pauli, kao njegov asistent, da bi nakon dvije godine preuzeo da vodi hamburški tim.

Imao je tada 29 godina i postao je najmlađi trener ikada u Cvajti.

Već u drugoj sezoni, uspio je kultni klub da vrati u Bundesligu, i sada slijedi raskrnica u karijeri, da li da ostane i vodi St. Pauli u Bundesligi ili da proba da vodi "Galebove" u najjačoj evropskoj ligi.

Jasno je da je neizbježno poređenje sa Julijanom Nagelsmanom, sadašnjim selektorom Njemačke, koji je debitovao kao trener Hofenhajma sa tek napunjenih 28 godina.

Ukoliko prihvati poziv postao bi drugi najmlađi trener u istoriji Premijer lige, doduše kao prvi trener vjerovatno i najmlađi.

Rajan Mejson je sa 29 godina bio privremeni trener Totenhema 2021. godine i vodi se i dalje kao najmlađi trener koji je vodio jedan premijerligaški klub.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније