Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

Janko Pešikan, specijalni izvještač RTCG

24. 07. 2024. 20:09 >> 20:09

TRENER BUDUĆNOST PRED MEČ SA CSKA 1948

Brnović: Uz aktivan rezultat u Sofiji u revanšu je sve moguće

Nakon što su eliminisali kosovsku Mališevu, fudbaleri Budućnosti su otputovali u Sofiju, na prvu utakmicu 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija sa CSKA 1948.

Tim koji je u čudnom sistemu bugarske Parve lige stigao do Evrope, jer je kao sedmoplasirani igrao baraž za LK sa trećeplasiranim "imenjakom" CSKA (?!), u sjutrašnju utakmicu (19.30 časova) ulazi kao favorit, ali Podgoričani vjeruju da mogu do povoljnog rezultata.

"Čeka nas težak i neizvjestan meč protiv organizovane i disciplinovane ekipe koja jako teško prima golove, ali ih doduše malo teže i postiže. CSKA ima kvalitet, plan i prednosti u svim segmentima fudbalske igre u odnosu na nas. Ali na dvije utakmice, posebno u revanšu protiv Mališeve, pokazali smo kvalitet i Bugari kažu da se protiv nas moraju pripaziti i povesti računa", rekao je Ivan Brnović.

Treneru "plavih" samopouzdanje daje odlično izdanje u revanšu sa Mališevom i pobjeda 3:0.

"Odigrali smo dobru utakmicu, imali smo i pojedince koji su izašli iz dobrog kolektiva, ali iznad svega smo imali nevjerovatnu hemiju i timski duh koji nas je krasio od prvog do posljednjeg minuta. Posebno bih apostrofirao publiku koja je prvi put, da ja pamtim, u posljednjih možda i desetak godina bila od prvog do posljednjeg minuta uz ekipu. Ona nas je definitivno nosila do velike pobjede i to nas pred prvi meč sa CSKA tjera na razmišljanje da ostvarimo aktivan rezultat, kako bi u revanšu stadion u Podgorici bio pun. Tada je, vjerujte, sve moguće".

Najveća opasnost prijeti od kapitena Radoslava Kirilova.

"Kirilov je izvrstan, jak individualni igrač, u duelima jedan na jedan ima prodoran dribling, napada direktno prema golu. Iznad svega rekao bih da CSKA ima timski kvalitet, dobrog trenera, uigranu ekipu, možda malo oslabljenu u odnosu na prošlu sezonu", naglasio je Brnović.

U timu neće biti štopera Ilje Serikova, ali 47-godišnji stručnjak to ne želi da uzima kao alibi.

"Da budem iskren, ne razmišljam o tome. Samo sam fokusiran na igrače koje imamo, a kada se sve završe oba meča možemo da pričamo o tim stvarima. Nije samo Serikov u pitanju, imamo još i Olivera Šarkića i Lazara Mijovića, ali jednostavno najbolji su oni igrači koje trenutno imamo. Apsolutno imam povjerenje u sve njih, od prvog do posljednjeg, i siguran sam da će sjutra pokazati karakter. Kroz taj karakter bi trebalo da izađe njihov kvalitet i da dođemo do dobrog, pozitivnog rezultata", zaključio je Brnović.

Podgoričane cijeni trener kluba iz bugarske prijestonice, Valentin Ilijev.

"Gledao sam Budućnost, dobra je ekipa. Vidi se da trener zna šta radi. Igraju agresivno, a ne igraju za sebe, već je tim najvažniji", istakao je Ilijev.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније