Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

24. 07. 2024. 20:56 >> 21:09
Čitaj mi:

VELIKA POBJEDA

Dečić za četiri minuta nokautirao Dinamo, već se vidi Helsinki

Odolijevao je Dečić sat vremena na velelepnoj "Ađarabet areni" u Batumiju, izdržao pritisak Dinama i nekoliko velikih prilika, a onda je za četiri minuta zadao dva velika udarca Gruzijcima za velikih 2:0.

Šampion Crne Gore je jednom nogom u 3. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija i dvomeča sa finskim Helsinkijem, ali je jasno da mu neće biti lako u revanšu protiv prvaka Gruzije za šest dana na stadionu pod Goricom.

Naime, Dinamo je stalno držao loptu, prijetio Igoru Nikiću, ali nikako nisu mogli da probiju bedem kojim je rukovodio debitant u dresu Dečića, crnogorski reprezentativac Žarko Tomašević.

Tuzani su loše počeli meč, već poslije 75 sekundi naivnom reakcijom sami kreirali šansu rivalu, ali su se spasili.

Najbolju priliku je imao Brazilac Žan Viktor u 48. minutu nakon centaršuta Vladimera Mamučašvilija, ali je glavom šutirao pored gola.

U 51. minutu je kapiten Dečića DŽonatan Drešaj sjajno reagovao ispred Onorea Gomisa, koji je imao tri šanse i u 1. poluvremenu, da bi u 52. Mamučašvili šutirao pored gola.

Milorad Peković je u 61. minutu ubacio Iljira Camaja i Matiju Božanovića umjesto Kaikea Čagasa i Bojana Matića, a već u 62. je Camaj sjajno reagovao glavom na centaršut Luke Maleševića i donio prednost Dečiću.

Četiri minuta kasnije, nova erupcija oduševljenja na klupi Dečića - bivši reprezentativac Asmir Kajević je odlično pronašao Ijana Puleja, a on namjestio gol Vuku Strikoviću za velikih 0:2.

Najveću šansu da smanji prednost gostiju imao je Bubakar Tambedu u 92. minutu, ali je Nikić sjajno odbranio, a potom Drešaj "očistio" loptu ispred Gomisa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније