Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N. N.

24. 07. 2024. 22:30 >> 23:09
Čitaj mi:

DAO PRVA DVA GOLA

Za ovog momka se vrijedi boriti: Ličina zablistao na debiju za Bajern

Kroz kratkotrajnu istoriju crnogorske fudbalske reprezentacije bilo je nekoliko igrača koji su ostavili dubok trag, a da nisu odrastali u našoj zemlji, kao Elsad Zverotić, Fatos Bećiraj, Sead Hakšabanović... Čini da niko, ipak, od momaka naših korijena nije toliko obećavao kao dječak koji je danas debitovao u prvom timu Bajerna, Adin Ličina.

Ljevak koji igra na poziciji desnog krila je zablistao u pobjedi nad niželigašem Rotah-Egernom (14:1), jer je na debiju novog trenera Vensana Kompanija bio u startnoj postavi i dao prva dva gola.

O prvom će se dugo pričati - dva puta je sjajno zalomio rivala i slabijom, desnom nogom donio vođstvo Bajernu u 25. minutu.

Samo minut kasnije je povisio na 2:0, a potom je i asistirao Nusairu Mazrauiju za 5:1.

Ličina je prošle sezone igrao osam utakmica u UEFA Omladinskoj ligi (šest kao starter, dvije kao zamjena), iako je tri godine bio mlađi od saigrača.

Zbog toga je u finišu sezone dobio priliku u drugom timu bavarskog giganta u Četvrtoj ligi i na debiju dao gol protiv Ajntrahta iz Bamberga.

Sada je dobio šansu i kod Kompanija u prvom timu, doduše oslabljenom neigranjem momaka koji su nastupali na Euru.

Ali, sa nekoliko sjajnih poteza je nagovijestio da bi mogao da debituje i na takmičarskim mečevima.

Ličina je bio pozivan za selektivne utakmice koje je organizovao tadašnji selektor pionirske selekcije Crne Gore, Goran Perišić, ali je poslije toga nastupao za U15, U16 i U17 reprezentaciju Njemačke.

Zna se da nijedan igrač nije izgubljen dok ne odigra nekoliko zvaničnih utakmica za A selekciju neke zemlje, zbog čega Fudbalski savez mora da se bori za 17-godišnjeg fudbalera dok god ima nade da zaigra za "hrabre sokole".

Sa njim, Vasilijem Adžićem, kao i nekoliko vrlo talentovanih iz Perišićeve generacije, Crna Gora bi za nekoliko godina mogla da ima kostur A reprezentacije.

Ne bi, naravno, trebalo zaboraviti ni Dženana Pejčinovića, 19-godišnjeg fudbalera Volfzburga, koji je nakon nekoliko utakmica za pionire Crne Gore obukao dres Njemačke.

Tu je i doskorašnji fudbaler mladog tima Bajer Leverkuzena, 19-godišnji Matija Marsenić, koji se oporavlja od kidanja prednjeg ukrštenog ligamenta.

I za njih važi isto što i za Ličinu - dok ne zaigraju za seniorski tim "elfa", ima nade da budu "sokoli"...

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније