Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Fudbal

N.R.

09. 05. 2024. 23:10 >> 23:11

LIGA EVROPE

Novo čudo Leverkuzena, za trofej sa Atalantom

Bajer Leverkuzen je još jednom uspio da izbjegne poraz u nadoknadi vremena, po ko zna koji put ove sezone, te remijem 2:2 otišao u finale Lige Evrope ukupnim rezultatom 4:2.

Bajer Leverkuzen je imao veliku prednost od 0:2 sa "Olimpika", ali je i pored toga krenuo ofanzivno i stvorio je veliki broj prilika u prvom poluvremenu.

U finišu prvog dijela igre Ta je nepotrebno povukao Azmuna, a sudija pokazao na bijelu tačku. Odgovornost je preuzeo Paredes i snažnim udarcem po sredini gola pogodio za 0:1.

Bajer je nastavio da napada i na startu drugog poluvremena.

Pravi šok uslijedio je sredinom drugog poluvremena, kada je Roma iz drugog penala uspjela da dođe do 0:2. Hložek je nespretno ostavio ruku pored glave i zakačio loptu, a nakon asistencije iz VAR sobe, sudija je pokazao na bijelu tačku. Ponovo je loptu namjestio Paredes i snažnim udarcem u lijevi ugao pogodio za 0:2.

U 83. minutu, Grimaldo je izveo korner, Svilar i Smoling se nisu sporazumjeli, sudarili su se na petercu, a lopta je prošla i pogodila Manćinija i završila u mreži za 1:2.

Roma je u finišu krenula na sve ili ništa ne bi li izborila produžetke - to je iskoristio Leverkuzen i došao do remija. Stanišić je u sedmom minutu nadoknade prošao po desnoj strani i potom sjano pogodio dalji ugao za konačnih 2:2!

U drugom meču, Atalanta je pobijedila Olimpik Marsej rezultatom 3:0, te nakon 1:1 na "Velodromu", ovjerila plasman u finale.

U 30. minutu Lukman je gađao iskosa sa ivice šesnaesterca, lopta je na putu ka golu zakačila jednog igrača i završila u mreži za 1:0.

Sve je bilo gotovo u 52. minutu kada je Ruđeri maestralno pogodio same rašlje za 2:0.

U posljednjim trenucima utakmice Ture je iskoristio grešku Marseja na sredini, protutnjao je po lijevoj strani i pogodio dalji ugao za konačnih 3:0.

Finale je 22. maja u Dablinu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније