Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

L.V.

30. 07. 2024. 12:41 >> 13:11
Čitaj mi:

AUSTRALIJA ŠOKIRALA SRBIJU

Ćuk: Utakmica bez energije; Merčep: Vjerovao sam u pobjedu

Veliko iznenađenje na vaterpolo turniru u Parizu, Australija je pobijedila selekciju Srbije čak 8:3. Nevjerovatno izdanje, prije svega reprezentacije Srbije, koliko god da je Australija nadmašila svoje trenutne mogućnosti, "delfini" su apsolutno podbacili.

Igrači aktuelnog olimpijskog šampiona postigli su gol tek u finišu druge četvrtine, smanjili su tada prednost Australije na 6:1. Tokom druge četvrtine, Australija je ostala bez prvog centra Lahlana Edvardsa, koji je isključen sa pravom zamjene, no ni to nije pomoglo reprezentaciji Srbije, ali ni odmoglo Auistralijancima jer je između ostalog i drugi centar, bivši igrač Primorca Lembi odlično odigrao na dva metra.

Briljirao je u igri Australije Luk Pavilard, završio je meč sa četiri gola, ali i ostatak ekipe Australije zaista je bio na izuzetno visokom nivou. I ne bi trebalo da čudi onaj remi naše selekcije iz posljednje test utakmice protiv "ozi šarksa" uoči puta na Olimpijske igre.

U reprezentaciji Srbije svi do jednog su podbacili, previše tehničkih grešaka, imali su šut 2/19 u jednom trenutku i tim porazom Srbija je znatno iskomplikovala put u četvrtfinale, dok je Australija mnogo dobila.

Naravno ostaje ostatak takmičenja u toj grupi, pa da vidimo da li će Srbija da dođe do bolje igre, i da li Australija može da ponovi ono što je uradila na ovoj utakmici.

"Imamo danas cio dan za analizu, ali utakmica bez energije totalno. Nismo imali energije ni da pokušamo nešto, a kamoli da budemo adekvatan protivnik Australiji koja nas je danas nadigrala u svakom elementu. mi nismo ličili na sebe, i nadam se da će ovo proći jer je ovo baš loša naša slika", kazao je za RTCG Miloš Ćuk.

"Ja sam dio ekipe koja je vjerovala u pobjedu. Međutim mislim da ovakav omjer nije realan. Srbija je trenutni Olimpijski šampion, i prije svega bih htio čestitati svim igračima ma borbi. Sada se okrećemo Francuskoj, nadamo se da možemo dalje nastaviti. Idemo korak po korak", kazao je Jakob Merčep, vaterpolista Australije.

Kompletne izjave vaterpoliste Srbije i Australije, kao i analizu kolege Maksima Živaljevića pogledajte u video snimku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније