Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

N. N.

30. 07. 2024. 11:34 >> 13:04
Čitaj mi:

TEŽAK PORAZ SRBIJE

Vaterpolo senzacija: Australija zadržala olimpijskog šampiona na tri gola

Na otvaranju vaterpolo turnira na Olimpijskim igrama se vidjelo da Srbija nije u adekvatnoj formi, jer je jedva savladala autsajdera Japan (16:15). Ali, niko nije mogao da očekuje ono što se desilo jutros - aktuelni olimpijski šampion je potopljen u duelu sa Australijom, koja je slavila čak 8:3.

Poslije prve četvrtine je bilo 1:0, a onda su "ozi šarksi" kaznili očajnu igru rivala i u odbrani i u napadu i poveli 6:0, iako je već poslije 20 sekundi u tom periodu isključenje sa pravom zamjene dobio prvi centar Lahlan Edvards.

Tivćanin Dušan Mandić je dao prvi gol za "delfine" nakon 15 minuta i 15 sekundi igre, da bi u 3. četvrtini pogodio samo Luk Pavilard iz peterca za 7:1.

Odbrana Australije, u kojoj je najbolji bio 30-godišnjak rođen u Subotici Miloš Maksimović, sjajno je zatvarala sve napade rivala.

Kada je sve riješeno, Mandić je dao svoj drugi gol iz peterca, potom Nikola Dedović smanjio na 7:3, da bi Čarli Nigas sjajnim šutem iz daljine povisio na 8:3 na nepuna tri minuta do kraja.

Pavilard je bio najefikasniji sa četiri gola, Metju Bajrns je dao dva, Nigas i Jakob Merčep po jedan, dok je Nik Porter upisao devet odbrana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније