Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Individualni sportovi

N. N.

29. 07. 2024. 19:00 >> 19:00
Čitaj mi:

džudo

Hejdarov zaokružio zlatni het-trik u 2024. godini

Poslije četiri minuta regularnog toka borbe i još pet minuta i 24 sekunde borbe za zlatni poen, Hidajet Hejdarov je zaokružio nestvarnu 2024. godinu, u kojoj je postao evropski, svjetski, a sada i olimpijski šampion u džudou u kategoriji do 73 kilograma.

Azerbejdžanac i njegov rival Žoan-Benžamen Gaba nisu mogli da stoje na nogama, ali je momak rođen prije 27 godina u Kazahstanu na iskustvo izvukao ipon i rastužio domaće navijače.

Bronze su pripale Moldavcu Adilu Osmanovu i Japancu Soičiju Hašimotou, koji je savladao Akila Đakovu iz Peći.

U reprizi finala Svjetskog prvenstva u Abu Dabiju, Krista Deguči se u kategoriji do 57 kilograma revanširala Mimi Huh iz Južne Koreje, koja je zbog tri šida diskvalifikovana.

Deguči je tako donijela Kanadi prvo olimpijsko zlato u džudou, nakon dva srebra i pet bronzi od Tokija 1964. do Tokija 2021.

Bronze su pripale Japanki Haruki Funakubo i Francuskinji Sari Leoni Sizik, čija je pobjeda iponom nad Eteri Lipartelijani iz Gruzije ispraćena ovacijama u "Šan de Mars areni".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније