Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vaterpolo

L.V.

28. 07. 2024. 19:21 >> 19:59
1
Čitaj mi:

IZJAVE NAKON MEČA

Gojković: Odlična odbrana protiv svjetskog prvaka, čeka nas težak meč sa Grčkom

Crnogorski vaterpolisti porazom su počeli olimpijski turnir u Parizu. Jači od naših "ajkula" je bio aktuelni svjetski prvak Hrvatska, koja je na kraju slavila 11:9.

Selektor Vladimir Gojković zadovoljan je brojem golova na koji je njegov tim sveo Hrvatsku.

"Uspjeli smo da se vratimo u utakmicu, i mislim da smo dva-tri posljednja igrača više mogli bolje da odigramo. To je na kraju definisalo utakmicu. Sveli smo Hrvatsku, ne računajući posljednji autogol, na 10 pogodaka. To je za današnji vaterpolo izuzetno dobro".

Gojković najavljuje duel sa Grčkom, koji ništa manje neće biti lak od današnjeg.

"I kad smo ostali sa smanjenom rotacijom, momci koji su igrali su iznijeli to na kvalitetan način protiv svjetskog prvaka. Idemo dalje, naredna utakmica ništa manje teška", kazao je Gojković.

Bogdan Đurđić je odigrao dobar meč, sa tri gola je vratio naš tim do izjednačenja u drugoj dionici.

"Držali smo se u igri u 1. poluvremenu, zahvaljujući mojim golovima ali i prije svega timskoj odbrani. Nažalost, Hrvati su uspjeli da se odvoje u 3. četvrtini i ostaje žal što smo pustili utakmicu da ode tim tokom. Bilo je teško kasnije stizati dva-tri gola prednosti", kazao je Đurđić.

Vaterpolista Vašaša smatra i da ne smijemo da dozvolimo jeftine golove.

"Pad koncetracije na ovom nivou, kao što je neki jeftin gol u 3. četvrtini, jednostavno odvede utakmicu u drugom smjeru. Primamo dosta lakih golova. Bio je danas jedan, možda i više, nisam siguran, ali gol koji se mogao spriječiti".

Osim Đurđića, jedan od dobrih igrača u našoj postavi je bio i golman Dejan Lazović koji je imao 11 odbrana.

"Prva utakmica, otvaranje turnira, ne možemo biti zadovoljni, ali mislim da smo imali i dobrih momenata tokom igre. U 2. četvrtini smo se vratili, kasinje su oni poveli, ponovo smo stizali, ali nismo uspjeli da izdržimo pritisak što nas je koštalo poraza. Nije lako, ali okrećemo se narednoj utakmici koja će biti prilično teška".

Vladan Spaić smatra da je igra sa hrvatskim centrima dosta umarala naše igrače budući da smo često imali igrača manje.

"Kao što smo rekli, prvi je meč. Imali smo taj problem sa njihovim centrima, imali smo potrošnju sa igračem manje. Oni su se odvojili, kasnije smo se vratili imali šansu za minus jeda, ali to je to, svjetski šampioni, mislim da smo odigrali dobar meč".

Naš centar je kazao da i naredni duel sa Grčkom će biti sličnog inteziteta, budući da se i igra Helena zasniva na jakim centrima.

"Grčka je slična Hrvatskoj, sa dva jaka centra. Tu ćemo morati da odgovorimo čvršće".

Tucak: Ne možeš Crnu Goru razbiti 10 razlike

Selektor "barakuda" Ivica Tucak zadovoljan je pobjedom, ali je pohvalio i naš tim.

"Mislim da smo zasluženo pobjedili, kontorolisali smo igru od samog početka, Imali smo neke rupe, ali to je normalano. Ne možeš Crnu Goru razbiti 10 razlike. Crna Gora je odlična reprezentacija, to je ekipa koja u duelima sa nama 'osjeti krv', igra i svaka joj čast na tome.

Selektor Hrvatske je kazao da jedna utakmica ne znači ništa.

"Nije ni Crna Gora ništa izgubila, nismo ni mi ništa dobili, ali u psihološkom smislu ideš kroz turnir lakše".

Marka Bijača nije bilo na golu repreznezacije u prvom poluvremenu, ali je zauzeo mjesto između stativa u drugom,

"Crna Gora je kvalitetna ekipa, bili smo koncetrisani od samog početka utakmice. Otvaranje Olimpijskih igara nikad nije lako, pogotovo poslije snažne ekipe kakva je Crna Gora. Bitno je da smo zabilježili tri boda", kazao je novi golman splitskog Jadrana.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније