Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnogorska šestorka

L.V.

28. 07. 2024. 16:17 >> 16:17
Čitaj mi:

NAŠA TENISERKA

Kovinić: Svjesna sam svega, uspjeh je što sam uspjela da budem ovdje

Crnogorska teniserka Danka Kovinić izgubila je danas u prvom kolu olimpijskog turnira od osme igračice svijeta Marije Sakari 2:0 u setovima.

Naša najbolja teniserka se tako vratia nakon desetomjesečne pauze prvi put na teren upravo na olimpijskom tunriru, i sama činjenica da je izašla iz teške povrede i dugog perioda oporavka je uspjeh za nju.

"Svjesna sam svega i kako je to izgledalo i koliko sam mogla da pružim danas, to je ono što sam rekla, nije da sam sumnjala u sebe, ne želim da podižem sewbe u ovom trenutnku. Tako je danas, trenutno sam na tom nivou, nisam imala ni dovoljno pripremnog perioda, ni pripremnih mečeva, bukvalno do nula do 100 odmah u vatru na najveći svjetski turnir", kazala je nakom neča Danka.

Razočarenju nema mjesta, kada se sagledaju sve okolnosti.

"Ja nisam razaočarana, ponosna sam na sebe što sam bila danas na terenu poslije teške povrede gdje sam bila maltene pred operacijom. Tako da sama pomisao da sam danas odigrala cijeli meč je za mene pobjeda. I voljela bi to tako da gledam, a ne da sam gledala jedan gem protiv Marije Sakari, jer znam koliko bilo potrbeno da budem danas ovdje. Tako da nemam šta drugo da kažem sem da sam ponosna na sebe", kazala je naša teniserka.

Kovinić napominje da je uživala u svom prvom meču nakon duge pauze.

"Nikad nije lako igrati na stadion, ja to volim, ali dugo nisam iskusila taj adrenalin, bilo mi je prelijepo. Možda je u prvim tim momentima je djelovalo da mi treba ritam, da osjetim teren, ali ja sam uživjela sve vrijeme. Možda nekome može zvučati čudno, ali mislim da sportisti to mog da razumiju kakav je osjećaj. Poslije sam malo ušla više u ritam. Dala sam sve od sebe. Vidjeli ste da je moj prvi servi bio između 159 i 163, ja inače tako serviram drugoi servis, tako da neke stvari nisu još na mjestu", kazala je ona.

Naša teniserka imala je simpatije publike na "Lenglenu", zahvalalia se na podršci, ali i najavila da se nada da će stići da bodri vaterpoliste.

"Iznenadila sam se podrškom sa tribina, mada Francuzi uvijek navijaju za mene, ne znam barem ja to tako osjetim. Pogotovo danas gdje su vidjeli da se mučim, da tražim ritam da tražim svoju igru. Tako da sam zahvalna njima i našim navijačima i našim sportistima koji su došli da me bodre. Ja se još jednom izvinjavam jer nije bilo moje najbolje izdanje, ali nadam se da razumiju i da će biti opet prilike da me gledaju u nekom boljem periodu, Nadam se da ću stići da bodrim vatepoliste danas".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније