Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnogorska šestorka

28. 07. 2024. 17:46 >> 19:37
Čitaj mi:

OD SPECIJALNOG IZVJEŠTAČA RTCG-A

Poraz od Hrvatske na startu: Igrač više i peterci nam došli glave

Od početka je Hrvatska vodila, Stefan Vidović, Bogdan Đurđić i Đuro Radović tri puta donosili izjednačenje (4:4, 5:5 i 6:6), ali je to nažalost bilo sve - vaterpolisti Crne Gore su na startu olimpijskog turnira poraženi od Hrvatske 11:8.

Loš start, potom sjajna druga četvrtina za "ajkule", ali na kraju čak 15 isključenja za naš tim, što su aktuelni svjetski šampioni i te kako znali da iskoriste.

Istakao se Dejan Lazović, koji je dobrim dijelom meča bi najzaslužniji za rezultatski priključak, kao i Đurđić sa tri gola.

Nakon dva gola Hrvatske, oba sa igračem više, konačno je mrežu Tonija Popadića načeo njegov prezimenjeak iz naših redova Vlado, razornim šutem sa distance.

Međutim, vidjelo se da se tim Vladimira Gojkovića muči u postavljanju napada, a ni plivanje nije bilo najbolje.

Na kraju prvih osam minuta 3:1 za Hrvatsku. Đurđić je iz dosta teške pozicije smanjio, ali je Hrvatska ponovo uzvratila, četvrtim golom sa igračem više.

Đurđić ponovo lijepim plasiranim šutem dovodi našu ekipu na gol razlike. Ponovo igrač više za Hrvate, deveto isključenje u 1. poluvremenu, ali Lazović petom odbranom čuva rezultat. Kontra naših, uz podršku naših navijača sa tribina i Vidović daje gol za 4:4.

"Barakude" dolaze do ponovo da prednosti, ali ponovo sjajni Đurđić - treći gol u 2. četvrtini za igrača Vašaša.

Na poluvremenu 5:5 uz dosta bolju igru naših, pa je Ivica Tucak zamijenio Popadića na golu Markom Bijačem.

Hrvatska iz peterca dolazi do gola, al naši uzvraćaju preko Đura Radovića golom u posljednjoj sekundi napada za 6:6 i ovacije malobrojne grupe navijača sa crvenim zastavama.

Nažalost, tada je tim Ivice Tucka opet pronašao ritam preko Bukića i Fatovića i otišao na plus dva (8:6).

U posljednju dionicu "ajkule" su ušle sa pet igrača koja su imala po dva isključenja. Aljoš Mačić je prvi isključen, a hrvatski tim koristi odmah igrača više i odlazi na 9:6.

Hrvatska je nastavila da povećava prednost iz situacija sa igračem više ili sa pet metara. Serija 4:0 koja je djelovala nedostižna, ali Crna Gora golovima Spaića i Popadića prilazi na 10:8.

"Ajkule" su imale napad da se približe na gol zaostatka, ali je Popadić promašio iz teške pozicije, a Miroslav Perković u želji da spriječi Burića da postigne gol sam zatresao Lazovićevu mrežu i postavio konačni rezultat.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније